September staat in de cryptowereld bekend als een maand waarin de rendementen vaak tegenvallen. Dit sentiment is onlangs nog eens bevestigd door cryptostrateeg Benjamin Cowen, die zijn bevindingen deelde in een nieuwe video-update voor zijn 810.000 abonnees op YouTube.

Cowen merkt op dat september meer dan eens een daling heeft laten zien in de waarde van Bitcoin (BTC). “Elk jaar lijkt het wel of september teleurstelt met aanhoudende negatieve resultaten voor Bitcoin, zelfs als we verschillende jaren buiten beschouwing laten,” vertelt hij.

Rente-inversie en de impact op de markt

Cowen houdt deze maand de Amerikaanse rentestanden scherp in de gaten, met name de inversie tussen de 10-jaars (US10Y) en 2-jaars (US2Y) rendementen. Deze inversie wordt vaak gezien als een voorbode van een recessie.

“De rentes zijn bijna weer normaal, met de 2-jaars op 3.921% en de 10-jaars op 3.907%. We staan mogelijk op het punt dat deze in september weer normaal worden, wat de markt dynamiek zeker kan beïnvloeden,” legt Cowen uit.

Risico’s voor altcoins en het belang van markttiming

Cowen waarschuwt dat, gebaseerd op historische gegevens, de TOTAL3-grafiek, die de marktkapitalisatie van alle crypto-assets behalve Bitcoin, Ethereum (ETH) en stablecoins bijhoudt, waarschijnlijk minder goed zal presteren ten opzichte van Bitcoin. Dit is vooral relevant omdat de Federal Reserve verwacht wordt de rente te verlagen deze maand.

De prestaties van altcoin/Bitcoin-paren zijn eveneens belangrijk om in de gaten te houden. Cowen benadrukt dat een afname in deze paren vaak voorafgaat aan belangrijke economische wijzigingen. “Kijk naar de vorige cyclus, en je zult zien dat de eerste neerwaartse breuken in deze paren een maand voor de eerste renteverlaging plaatsvonden. Dit patroon lijkt zich nu weer te herhalen,” concludeert hij.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post September belooft moeilijke maand voor Bitcoin te worden, waarschuwt crypto analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!