Vandaag is rood… de kleur van de markten. Niet alleen crypto laat negatieve cijfers zien, ook op de aandelenmarkt is het janken. Zo heeft ieders lieveling Nvidia weer moeten inleveren, veel techaandelen volgden de weg naar beneden. Wat is er aan de hand?

Amerikaanse productiesector

De oorzaak? Gister kwam de Amerikaanse Manufacturing PMI voor augustus 2024 uit op 47,2. Dat was net iets lager dan de verwachte 47,5, maar wel een lichte verbetering ten opzichte van de 46,8 van juli.

Ondanks deze kleine vooruitgang, wees de PMI nog steeds op een krimp in de productiesector, wat zorgde voor een bredere verkoopgolf op de markten en uiteindelijk ook Bitcoin raakte.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

De Manufacturing PMI is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van de economie. Beleggers raken vaak nerveus bij negatieve cijfers, wat vervolgens ook gevolgen heeft voor Bitcoin, gezien dit als een risicovol bezit wordt beschouwd.

Na de publicatie van de PMI-cijfers verloor de S&P 500 index 2,12%. De Dow Jones zakte met 1,51%, en de Nasdaq ging nog harder onderuit met een daling van 3,26%.

Nvidia onder vuur, aandelen kelderen met 9,5%

De markt kreeg een extra klap door het nieuws dat het Amerikaanse ministerie van Justitie Nvidia een dagvaarding heeft gestuurd, waarmee het antitrustonderzoek naar het bedrijf werd opgevoerd.

De zorgen richten zich op mogelijke overtredingen van de antitrustwetten door Nvidia. Er wordt namelijk beweerd dat Nvidia klanten zou hebben gestraft als ze niet exclusief gebruik maakten van hun AI-chips, wat de concurrentie in de AI-hardwaremarkt zou kunnen beperken.

Door dit nieuws zakte de koers van Nvidia met 9,5%, wat neerkomt op een verlies van maar liefst $278,9 miljard in marktwaarde. Dit is de grootste waardedaling op één dag voor een Amerikaans aandeel.

Dalende Nvidia voorspelt problemen in tech, Bitcoin lijdt

Nvidia, een van de grootste producenten van GPU’s, wordt tegenwoordig gezien als een graadmeter voor de technologie- en AI-sectoren. Omdat deze GPU’s ook veel worden gebruikt bij het minen van cryptocurrency, weerspiegelt de aandelenkoers van Nvidia indirect ook trends in de cryptomarkt.

Een daling in de aandelenkoers van Nvidia kan duiden op bredere zorgen in de tech-industrie of op angst voor een economische terugval. Hierdoor trekken beleggers zich vaak terug uit risicovolle bezittingen zoals Bitcoin.

Top 3 dalers in BLOX

Naast Bitcoin hadden ook andere cryptomunten te lijden. Hier zijn drie munten die het hardst zijn gedaald:

  1. tomiNet (TOMI): -12,89%, huidige prijs € 0,0353
  2. Toncoin (TON): -9,21%, huidige prijs € 4,30
  3. Hashflow (HFT): -9,08%, huidige prijs € 0,1213

Het blijft dus een spannende en onzekere tijd op zowel de aandelenmarkt als in de cryptowereld.

The post Nvidia-koers en aandelenmarkt dalen hard vandaag, crypto wordt meegesleurd appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!