In augustus meldde Bitcoin (BTC) miner Bitfarms dat het 233 Bitcoins had gegenereerd, met een waarde van ongeveer $13,9 miljoen dollar. Dit gebeurde ondanks een stijging van 2% in hun operationele hashrate tot 11,3 EH/s.

De productie van augustus liet echter een daling van 8% zien ten opzichte van de 253 BTC die in juli werd gemijnd, te wijten aan de hogere gemiddelde netwerkmoeilijkheidsgraden.

Verkoop van Bitcoins en overnameplannen

Van de verdiende Bitcoins in augustus verkocht Bitfarms 147 BTC voor $8,8 miljoen dollar als onderdeel van hun treasurybeheer. De resterende 86 BTC, ter waarde van $5,1 miljoen dollar, werden toegevoegd aan de Bitcoin reserve van het bedrijf, waardoor hun totale bezit op 1.103 BTC komt, met een waarde van $65,1 miljoen dollar.

Bitfarms kondigde ook aan dat het overeenstemming heeft bereikt over de overname van rivaal Stronghold Digital in een deal van 175 miljoen dollar, gefinancierd met aandelen en schulden.

bitfarms augustus update
Bron: Bitfarms op X.

Riot Platforms en hun invloed

Als grootste aandeelhouder van Bitfarms heeft Riot Platforms, die 19,9% van de aandelen bezit, een open brief aan de aandeelhouders van Bitfarms uitgegeven. Hierin roepen zij op tot verdere wijzigingen in het bestuur.

Riot erkent recente veranderingen, waaronder het aftreden van medeoprichters Emiliano Grodzki en Nicolas Bonta, maar stelt dat deze stappen onvoldoende en reactief zijn.

Voorstel voor nieuwe onafhankelijke bestuurders

Riot stelt voor om twee onafhankelijke bestuurders, Amy Freedman en John Delaney, te verkiezen, die respectievelijk Andres Finkielsztain en Fanny Philip zouden vervangen in de raad van bestuur.

Deze verkiezing zal plaatsvinden tijdens de aanstaande aandeelhoudersvergadering op 29 oktober, waar Riot hervormingen zal bepleiten om de governance en waarde voor alle aandeelhouders te verbeteren.

Waarschuwingen en bestuurswijzigingen

In zijn brief waarschuwt Riot ook Bitfarms tegen verdere acties die het bestaande bestuur kunnen verankeren voorafgaand aan de vergadering op 29 oktober. Riot is bijzonder bezorgd dat elke transactie die het huidige bestuur nastreeft, punitief verwaterend zou zijn voor alle aandeelhouders van Bitfarms.

De brief benadrukt de noodzaak voor Bitfarms om haar aandeelhouders hun stem te laten uitbrengen en stappen te vermijden die de investeerders nadelig zouden kunnen beïnvloeden of die een oneerlijk voordeel in de directieverkiezing zouden kunnen verschaffen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitfarms en de oproep tot bestuurswijzigingen door grootaandeelhouder Riot Platforms appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!