De hele cryptomarkt kleurt een rood en Ripple is daarin geen uitzondering. De munt verloor vannacht meerdere procenten, maar toen het onder een belangrijk prijslevel dreigde te zakken, werd de munt weer opgekocht. Wijst dit erop dat XRP verder omhoog kan?

Banner Ripple 1

Wat zijn de belangrijkste levels?

Om dit te analyseren, gaan we eerst kijken naar de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, zodat we een goed overzicht krijgen van XRP en zijn belangrijkste prijslevels. Deze zijn aangegeven als een grijze en een rode zone. Ook zien we een gele lijn, maar daar komen we later op terug.

Het is goed om de rode zone heel eventjes te benoemen. Dit is een prijslevel waar XRP zowel in augustus 2023, april 2024 en afgelopen juli ondersteuning vond. Het is daardoor aannemelijk dat – als de munt hier weer terug komt – dat XRP weer omhoog zal veren. Echter ligt dit prijslevel zo ver verwijderd van de huidige koers, dat deze zone hopelijk nog even niet van belang hoeft te zijn.

Toch kan dat binnenkort het geval zijn. Zoals je kan zien in de grafiek hierboven dreigt XRP onder het grijze vlak te vallen. Dit is een prijszone die al jaren van belang bleek. De munt kaatst bijna elke keer de andere kant op, en in het enkele geval dat XRP hier doorheen breekt, stijgt of daalt de munt verder in die richting.

Kan XRP boven 0,545 dollar blijven?

Het is daardoor erg slecht als XRP hieronder valt. Maar zoals we vannacht konden zien, wordt de munt wel weer opgekocht wanneer het hieronder dreigt te vallen. Om dit in meer detail te zien, gaan we ook even kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur in plaats van 24 uur.

Als we hiernaar kijken, zien we bijvoorbeeld goed hoe de munt op deze zone reageert. Ook zien we hier beter waar de gele lijn vandaan komt. Deze speelt hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol in het behouden van de grijze zone.

De gele lijn vindt zijn oorsprong namelijk in een vorig laagtepunt, en deze zijn cruciaal voor de rest van het koersverloop. Als Ripple hier namelijk een candle onder sluit, kan dit een flinke neerwaartse beweging veroorzaken. De munt zou daarmee niet alleen een lager laagtepunt maken – wat meestal een neerwaartse trend veroorzaakt – maar daarmee gaat ook de grijze zone verloren.

We zagen vannacht bijvoorbeeld hoe deze twee belangrijke levels bijna verloren gingen, maar op een curicaal moment waren er genoeg kopers om de prijs terug omhoog te drukken. Hierdoor lijkt het nu weer aannemelijk dat XRP verder omhoog kan, mits de munt boven deze lijn van 0,545 dollar blijft. Als de munt deze zone verliest, kan het rap gaan, maar in elk ander geval kunnen we weer een beetje hoopvol blijven, dus blijf de grafiek en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden. 

The post Analyse: Ripple (XRP) nog steeds sterk boven 0,54 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!