Ripple (XRP) heeft aangekondigd dat het Ethereum (ETH) compatibele slimme contracten gaat toevoegen aan zijn XRP Ledger. Deze slimme contracten zullen bestaan in een zogenaamde sidechain, wat essentieel is voor het uitbreiden van de functionaliteit van het netwerk om complexere toepassingen zoals gedecentraliseerde beurzen te ondersteunen.

Uitbreiding van functionaliteit en impact op de XRP-token

De toevoeging van deze slimme contracten heeft belangrijke implicaties voor de XRP-token, de inheemse asset van het Ripple-netwerk. De algehele fundamenten van XRP zullen verbeteren, wat mogelijk ook een impact heeft op de prijs van de cryptocurrency. In augustus ondervond de token, net als de bredere cryptomarkt, nog moeilijkheden.

ripple ethereum connectie
Bron: Ripple op X.

Nieuwe kansen voor ontwikkelaars

Volgens Ripple zal de functie voor slimme contracten in de komende maanden live gaan op de XRPL Ethereum Virtual Machine (EVM) sidechain. Deze sidechain is speciaal gecreëerd voor ontwikkelaars die werken met Ethereum-gebaseerde slimme contracten, wat hen een vertrouwde omgeving biedt voor het implementeren van gedecentraliseerde applicaties (DApps).

Programmeurs die bekend zijn met EVM-talen worden uitgenodigd om de mogelijkheden op deze sidechain te verkennen.

Voortgang en toekomstige verwachtingen

De ontwikkeling van slimme contractfunctionaliteit is al onderweg binnen het XRPL-ecosysteem met de XRPL EVM sidechain, die EVM-compatibiliteit zal bieden aan de XRP-gemeenschap. Ripple heeft aangegeven dat deze integratie het gebruik van vertrouwde tools en programmeertalen zal faciliteren, en de aantrekkingskracht van de XRP Ledger op een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars zal vergroten.

De verwachting is dat deze nieuwe ontwikkelingen de programmeerbaarheid van XRPL zullen versnellen, vooral met het oog op 2025, wanneer de organisatie voortgang blijft boeken met haar doel om slimme contracten toe te voegen aan het hoofdnetwerk.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ripple voegt Ethereum compatibele slimme contracten toe aan XRP Ledger appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!