Crypto analist Ali Martinez heeft onlangs gewaarschuwd voor negatieve ontwikkelingen rondom Bitcoin (BTC) op basis van bepaalde on-chain indicatoren. In het bijzonder wijst hij op de ‘Warm Supply Realized Price’ indicator, die ongunstige signalen afgeeft voor de toekomst van Bitcoin. Deze indicator volgt de gemiddelde aankoopprijs van alle munten die tussen één week en zes maanden niet van adres zijn veranderd.

Martinez benadrukt dat een koers van Bitcoin boven dit niveau een positief teken is, maar een daling eronder kan wijzen op de start van een langere bearmarkt. Momenteel ligt deze kritische grens op $66.000. “Als Bitcoin onder dit niveau blijft, kan dit wijzen op aanhoudende marktdruk,” waarschuwt Martinez.

Realized Price als weerstandspunt

Martinez heeft ook aandacht besteed aan de ‘Realized Price’ voor korte-termijn houders, wat de gemiddelde aankoopkoers betreft van personen die hun Bitcoin in de afgelopen 155 dagen hebben gekocht. Dit prijspunt dient als een belangrijke indicator voor weerstand tijdens een dalende trend.

bitcoin analyse
Bron: Ali Martinez op X.

“Deze prijs helpt bij het beoordelen van het gedrag van recente Bitcoin-kopers. Het fungeert als een weerstandspunt omdat deze beleggers geneigd zijn te verkopen als de koers onder hun instappunt valt,” legt hij uit. Sinds 22 juni heeft Bitcoin moeite om boven de $63.250 uit te komen, wat een verhoogd risico op verkoopdruk betekent.

Veranderend beleggerssentiment

Ondanks de huidige druk op de Bitcoin koers, merkt Martinez op dat het jaar 2024 toch nog positieve aspecten heeft laten zien vergeleken met de verwachtingen van eind 2022. Het sentiment kan snel veranderen, en hoewel de markt momenteel uitdagend is, waren de huidige koersen aan het eind van vorig jaar waarschijnlijk zeer welkom geweest.

Martinez concludeert verder dat het handelsvolume op de beurzen afneemt, wat suggereert dat de interesse in Bitcoin momenteel wat afneemt. Deze trend kan een verminderd netwerkgebruik en een dalende interesse uit beleggers in het algemeen aangeven, wat essentieel is voor beleggers om in de gaten te houden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Onzekere toekomst voor Bitcoin? Belangrijke prijsindicatoren wijzen op bearmarkt appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!