De cryptomarkt zit al maanden vast in een zijwaartse beweging, zonder grote doorbraken. Sinds maart 2024 is de markt er niet in geslaagd om boven eerdere pieken uit te stijgen.

Volgens een recent artikel van CryptoQuant-analist Crypto Dan leidt dit voortdurende patroon van stilstand ertoe dat veel mensen zich afvragen wanneer de markt weer echt zal herstellen.

Hoewel er op korte termijn wel factoren zijn die voor wat verlichting kunnen zorgen, blijft de algehele stemming voorzichtig.

Banner Bitcoin 1

Meer druk op verkopers Bitcoin

Een van de observaties van Crypto Dan is de vorming van een “Dead Cross” in de korte- en langetermijn SOPR (Spent Output Profit Ratio) gemiddelden. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat de verkoopdruk groter is dan de koopdruk. Beleggers lijken vooral bezig te zijn met winst pakken in plaats van te speculeren op verdere prijsstijgingen.

Deze Dead Cross op de Bitcoin koersgrafiek roept vragen op of we binnenkort een herstel kunnen verwachten, of dat de markt voorlopig blijft hangen in een periode van consolidatie (rustige periode met zijwaarste beweging zonder grote stijgingen of dalingen).

Externe factoren zoals rente

Een mogelijke factor die voor beweging kan zorgen, is de komende vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve op 18 september. Er wordt verwacht dat ze daar de rente gaan verlagen, en renteverlagingen zorgen vaak voor positieve reacties op financiële markten, waaronder de cryptomarkt.

Een lagere rente kan betekenen dat er meer geld naar risicovollere investeringen stroomt, zoals Bitcoin en altcoins, omdat beleggers op zoek gaan naar hogere rendementen. Dit zou op korte termijn voor een stijging kunnen zorgen, wat wat verlichting biedt na de langdurige stagnatie.

Toch waarschuwt Dan dat een kortstondige opleving niet per se leidt tot een langdurige positieve trend, tenzij er grotere veranderingen plaatsvinden in de markt.

Wanneer gaat bullrun weer verder?

De vooruitzichten voor de cryptomarkt blijven wisselend. Macro-economische factoren zoals inflatie en recessie zorgen nog steeds voor onzekerheid onder beleggers. Als deze factoren niet verbeteren, zou de cryptomarkt volgens Dan wel eens tot ver in 2024 in een frustrerende, weinig beweeglijke fase kunnen blijven.

Volgens Dan kunnen we door de verwachte renteverlaging op 18 september een kort herstel zien, maar als het algemene marktsentiment niet verandert, blijven we waarschijnlijk in diezelfde beweging hangen in 2024.

Voor lange termijn beleggers benadrukt Dan één ding: geduld.

Hoewel er op korte termijn wat opwaartse bewegingen kunnen zijn, lijkt het erop dat een echt langdurige opwaartse trend pas in 2025 zou kunnen komen.

The post Waar blijft de Bitcoin bullrun? Deze analist zegt dat we nog even moeten wachten appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!