Zürcher Kantonalbank, de vierde grootste bank van Zwitserland met een vermogen van meer dan 150 miljard Zwitserse frank, heeft officieel de handel in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) gelanceerd. Deze stap markeert een belangrijke uitbreiding in de integratie van cryptocurrency binnen de traditionele financiële diensten van de bank.

Integratie in mobiel bankieren

De bank heeft een integratie van haar cryptodiensten in de ZKB mobiele bankapp aangekondigd. Deze integratie stelt gebruikers in staat om naast traditionele effecten ook cryptomunten te verhandelen. Klanten kunnen nu Bitcoin en Ethereum kopen en verkopen en hun “beveiligingsrelevante toegangsgegevens” veilig opslaan, direct vanuit hun mobiele app.

zurcher kantonalbank bitcoin ethereum handel
Bron: X.

Dit systeem elimineert de noodzaak voor een specifieke cryptocurrency wallet en beschermt tegelijkertijd de beveiligingsgegevens van de gebruikers.

Handels- en beveiligingsvoorwaarden

Er zijn echter bepaalde restricties en vereisten voor klanten van Zürcher Kantonalbank die Bitcoin en Ether willen verhandelen. Alleen klanten met een woonplaats in Zwitserland mogen de activa verhandelen. Zij moeten ook zowel een handels- als beveiligingsovereenkomst ondertekenen, evenals een “Toestemmingsverklaring Openbaarmaking”.

Alle aankopen van crypto’s via de bank vinden plaats in Amerikaanse dollars, hoewel klanten kunnen kopen in Zwitserse franken, maar onderhevig zijn aan een valutaomrekening op het moment van de transactie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Zwitserland’s Zürcher Kantonalbank omarmt Bitcoin en Ethereum handel appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!