Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptocurrency, wordt onder de loep genomen door analist Benjamin Cowen. Zijn recente analyse suggereert dat er mogelijk nog meer koersdruk in het verschiet ligt voor ETH, vooral in vergelijking met Bitcoin (BTC).

Banner Ethereum 1

Cowen’s waarschuwing

In een video gericht aan zijn 811.000 YouTube-abonnees, deelt Cowen zijn zorgen over de huidige positie van Ethereum. De cryptomunt handelt momenteel ongeveer 40% onder zijn hoogtepunt van maart 2024. Volgens Cowen zou Ethereum nog eens 5% kunnen dalen ten opzichte van Bitcoin.

“Ik verwacht dat Ethereum/Bitcoin waarschijnlijk een bodem zal vormen tussen nu en het einde van het jaar,” stelt Cowen. “Het is mogelijk dat we die bodem al hebben bereikt, maar ik neig ernaar te denken dat we onder de 0,04 BTC kunnen zakken.”

Historisch patroon

Cowen wijst op een interessant patroon in de geschiedenis van Ethereum. “Ethereum/Bitcoin is in zijn geschiedenis drie keer ingestort: in 2016, 2019 en nu weer in 2024,” legt hij uit. In de vorige twee gevallen resulteerde dit in een significante daling van de ETH/USD-koers.

“Beide vorige keren dat Ethereum/Bitcoin instortte, in 2016 en 2019, daalde ETH (ETH/USD) met 70%,” aldus Cowen. Hij voegt toe dat een vergelijkbare daling nu de prijs naar ongeveer $1.200 zou kunnen brengen.

Huidige situatie

Op het moment van schrijven staat de huidige koers van Ethereum op € 2.155,49. In de afgelopen 24 uur is de Ethereum prijs met ▼ 0,86% gedaald – dit is een waardedaling van -€ 18,54 euro.

The post Analist Benjamin Cowen zeg dat Ethereum kan gaan dalen, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!