Amerikaanse overheidsinstanties laten zo vlak voor de verkiezingen hun tanden zien. Vandaag is het de beurt aan de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De CFTC heeft Uniswap Labs aangeklaagd voor het illegaal aanbieden van cryptohandel met hefboomwerking aan particuliere beleggers in de VS.

Uiteindelijk kwam het tot een schikking van 175 duizend dollar, maar niet iedereen binnen de CFTC is hier tevreden mee. Ze stellen dat Uniswap te weinig duidelijkheid heeft gekregen.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

Waar werd Uniswap van beschuldigd?

Uniswap Labs werd ervan beschuldigd handel in bepaalde tokens aan te bieden met een hefboomwerking, iets wat volgens de CFTC in strijd is met de Amerikaanse wetgeving. Toch lieten twee commissarissen van de CFTC weten dat ze de handhaving van deze regels te streng vinden.

Ze vinden dat de CFTC DeFi-platforms, zoals Uniswap, onvoldoende richtlijnen geeft om te voldoen aan de wet.

Duidelijkere richtlijnen

Summer Mersinger is een van deze critici. Ze noemde de actie van de CFTC “regulering via handhaving” en vond dat het agentschap duidelijkere regels had moeten opstellen voor DeFi-protocollen.

Ze wees erop dat Uniswap al gestopt was met de handel in de specifieke tokens waar de zaak om draaide, zoals de BTC 2x Flexible Leverage Index token en de ETH 2x Flexible Leverage Index token.

Ook Caroline Pham is niet blij met de aanpak en beschuldigde de CFTC ervan de wet te overtreden door zonder goede regelgeving een brede interpretatie te geven aan de zaak.

Ze twijfelde zelfs aan het bewijs dat werd gebruikt om Uniswap aan te klagen, en suggereerde dat het woord “hefboom” in de naam van de tokens de belangrijkste reden leek voor de aanklacht.

Regelgevers krijgen geen vat op Uniswap

De CFTC houdt zich normaal gesproken bezig met gereguleerde markten voor grondstoffen en derivaten, maar besloot in dit geval haar jurisdictie uit te breiden naar de hefboomtokens van Uniswap.

Deze tokens werden aangemerkt als “gehevelde commodity transacties,” en hoewel de uitgever van de tokens niet bij naam werd genoemd, zou het waarschijnlijk gaan om Index Coop, een DeFi-protocol dat zich richt op hefboomstrategieën.

In april klaagde de SEC Uniswap al aan voor het runnen van een ongeregistreerde effectenbeurs. Uniswap reageerde hierop door te zeggen dat ze zichzelf beschouwen als een softwarebedrijf dat markten heruitvindt, en niet als een effectenbeurs.

The post Uniswap krijgt steun uit onverwachte hoek na schikking van 175 duizend dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!