Het juridische team van Ripple Labs (XRP), dat betrokken is bij een juridisch conflict met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft een verzoek ingediend om de financiële afhandeling van een vonnis uitgesteld te krijgen.

Dit vonnis, daterend van 7 augustus, verplicht het bedrijf tot het betalen van een boete van $125 miljoen dollar.

Overeenkomst over uitstel van betaling

Volgens de documenten die op 4 september door de advocaten van Ripple zijn ingediend, heeft de SEC ingestemd met een uitstel van de betaling van het vonnis tot na 6 september.

De juristen van Ripple stellen voor om $139 miljoen, ofwel 111% van het boetebedrag, voor 30 dagen op een bankrekening te storten. Dit bedrag dient als zekerheid in afwachting van een mogelijke beroepsprocedure door de SEC.

ripple sec zaak betaling
Bron: Courtlistener.

Reacties van Ripple’s topmanagement

Na de uitspraak van 7 augustus toonden de leidinggevenden van Ripple zich tevreden. CEO Brad Garlinghouse omschreef de uitspraak als een “overwinning voor Ripple,” terwijl de hoofd juridische zaken, Stuart Alderoty, benadrukte dat het bedrijf de boete van $125 miljoen zal respecteren.

Lopende juridische procedures

Ondanks de voorlopige overwinning is de zaak nog niet volledig afgerond. Rechter Analisa Torres, die toezicht houdt op de zaak SEC tegen Ripple, had het verzoek voor uitstel op het moment van publicatie nog niet goedgekeurd.

Gezien de lopende procedures kan elke partij volgens de richtlijnen van de rechtbank binnen 60 dagen na het vonnis beroep aantekenen.

Achtergrond van de beschuldigingen door de SEC

De SEC beschuldigde Ripple ervan XRP te hebben gebruikt als een niet-geregistreerd effect om fondsen te werven, voornamelijk gericht tegen Garlinghouse en Ripple’s uitvoerend voorzitter Chris Larsen.

In juli 2023 bepaalde rechter Torres echter dat de XRP-tokens, verkocht via programmatische beurshandel, geen effecten zijn.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ripple Labs krijgt uitstel voor betaling van $125 miljoen boete in SEC-zaak appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!