De cryptomarkt heeft de afgelopen dagen een flinke verschuiving gezien in het sentiment rondom Bitcoin en Ethereum ETF’s. Na een periode van sterke vraag, zien we nu een reeks van uitstroom die beleggers en analisten doet fronsen. Laten we eens kijken naar de details van deze ontwikkeling en wat dit zou kunnen betekenen voor de bredere cryptomarkt.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin ETF’s in langste negatieve reeks sinds april/mei

De spot Bitcoin ETF’s in de VS beleven momenteel hun slechtste periode sinds eind april/begin mei. Na een indrukwekkende reeks van acht opeenvolgende dagen met instroom, is het tij gekeerd. De laatste zes dagen hebben consequent uitstroom laten zien, met 3 september als dieptepunt: de grootste uitstroom sinds 1 mei.

Wat veroorzaakt deze ommekeer?

Experts wijzen op de nauwe relatie tussen het gedrag van Amerikaanse beleggers en de staat van de lokale economie. De eerdere piek in instroom volgde op beloftes van Fed-voorzitter Jerome Powell over mogelijke renteverlagingen. Nu de economische onzekerheid weer toeneemt, lijken beleggers voorzichtiger te worden.

Bron: https://farside.co.uk/bitcoin-etf-flow-all-data/

Ethereum ETF’s worstelen ook

In tegenstelling tot de Bitcoin ETF’s hebben de Ethereum-tegenhangers nooit echt substantiële vraag weten aan te trekken. De laatste twee handelsdagen waren bijzonder pijnlijk:

  • 3 september: $47,4 miljoen uitstroom
  • 4 september: $37,5 miljoen uitstroom

Grayscale’s ETHE leidt deze negatieve trend, maar wat vooral zorgen baart is het gebrek aan interesse in de overige ETF’s. Zelfs BlackRock’s ETHA, de eerste die $1 miljard in beheerd vermogen overschreed, heeft sinds 28 augustus geen instroom meer gezien.

Wat betekent dit voor de markt?

Deze ontwikkelingen vallen samen met een daling in de prijs van Bitcoin, die van boven de $65.000 naar ongeveer $57.000 is gezakt. Dit roept vragen op over de korte-termijn vooruitzichten voor zowel Bitcoin als Ethereum.

Voor crypto-enthousiastelingen en beleggers is het zaak om deze trends nauwlettend te volgen. De komende weken zullen belangrijk zijn om te zien of dit een tijdelijke dip is of het begin van een langere bearish trend.

The post Spot Bitcoin ETF’s zien negatieve trend, Ethereum ETF’s opnieuw in het rood appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!