Worldcoin, het controversiële project dat iris-scans gebruikt voor identiteitsverificatie, heeft haar ambitieuze plannen voor mondiale expansie onthuld. CEO Alex Blania deelde tijdens de Korea Blockchain Week 2024 in Seoul zijn visie op de toekomst van het project.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

Massadistributie van “Orbs” blijft topprioriteit

Worldcoin, een initiatief van Tools for Humanity, co-opgericht door Blania en OpenAI CEO Sam Altman, richt zich momenteel op de grootschalige verspreiding van hun iris-scannende “Orbs”. Deze apparaten geven gebruikers een “World ID” als bewijs van hun menselijkheid, met als doel mensen te beschermen tegen potentiële negatieve effecten van AI.

“We zijn alleen geïnteresseerd in wereldwijde distributie en het aantal geverifieerde gebruikers,” aldus Blania. Hij vergelijkt Worldcoin’s groeitraject met die van PayPal en Facebook, benadrukkend dat het netwerk pas echt nuttig wordt op grote schaal.

Positieve marktreactie en nieuwe ontwikkelingen

De recente publiciteit heeft een positieve invloed gehad op de prijs van WLD, Worldcoin’s native token. Op het moment van schrijven staat WLD op €1,27 een stijging van 2,68% in de afgelopen 24 uur.

Blania kondigde ook aan dat er binnenkort “spannende updates” komen over de volgende generatie Orb-apparaten. Daarnaast is Worldcoin in gesprek met spelers uit de Zuid-Koreaanse game-industrie over mogelijke samenwerkingen.

World Chain: Worldcoin’s eigen Layer-2 netwerk

Een andere belangrijke ontwikkeling is de aanstaande lancering van World Chain, Worldcoin’s eigen Layer-2 netwerk. Dit netwerk, gebaseerd op Optimism’s technologie, moet de groeiende schaal van het project ondersteunen.

Uitdagingen en zorgen

Ondanks de ambitieuze plannen, staat Worldcoin voor aanzienlijke uitdagingen. Toezichthouders in verschillende landen, waaronder Colombia, Spanje en Zuid-Korea, hebben kritiek geuit op de verzameling van iris-data, die mogelijk in strijd is met privacywetgeving. In Hong Kong moest Worldcoin zelfs zijn lokale activiteiten staken.

The post Worldcoin mikt op Facebook-achtige impact: CEO Alex Blania onthult mondiale expansieplannen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!