Een Nigeriaanse rechtbank heeft de beslissing over de borgtochtaanvraag van Tigran Gambaryan, een topfunctionaris van Binance, uitgesteld tot 9 oktober.

Rechter Emeka Nwite heeft deze uitspraak gedaan op 4 september, na het aanhoren van argumenten van zowel Gambaryans advocaat, Mark Mordi, als de aanklager, Ekele Iheanacho, die tegen de aanvraag voor borgtocht was.

Verslechterende gezondheid leidt tot nieuwe borgtochtaanvraag

Op 2 september diende Mordi een nieuwe borgtochtaanvraag in, waarbij hij medische redenen aanvoerde en wees op de verslechterende gezondheidstoestand van zijn cliënt. Gambaryan, een Amerikaans staatsburger, lijdt naar verluidt aan malaria, longontsteking, keelontsteking en complicaties van een hernia, wat zijn vermogen om te lopen ernstig heeft beïnvloed.

gambaryan krukken nigeria
Bron: X.

Vanwege deze gezondheidsproblemen verzocht Mordi de rechtbank om Gambaryan voor zes weken op borgtocht vrij te laten voor behandeling.

Kritiek op behandeling en lokale medische zorg

Een recent virale video toonde hoe Gambaryan moeilijk naar de rechtbank liep, wat leidde tot felle kritiek vanuit de crypto-gemeenschap. Critici veroordeelden de behandeling van Gambaryan door de Nigeriaanse overheid.

Jeff Roberts, cryptoredacteur bij Fortune Magazine, uitte scherpe kritiek: “Schande over de regering van Nigeria. Ze hebben een onschuldige man gegijzeld in een poging om 10 miljard dollar van Binance te afpersen — en onderwerpen hem nu aan marteling/vernederings.”

Weigering van behandeling en voedsel

Volgens een lokaal mediakanaal, Nairametrics, heeft Gambaryan voorgeschreven medicijnen en voedsel geweigerd tijdens zijn detentie. Dit volgens een medisch rapport van de State House Annex Clinic in Abuja. Een neurochirurg had medicatie, fysiotherapie en spoedoperatie voor een lumbale discectomie aanbevolen na klachten van langdurige rugpijn en angst, die hij al 12 jaar behandelt.

Gambaryan heeft echter zijn onvrede geuit over de behandeling en stond erop dat de zorg in het Nizamiye Ziekenhuis zou plaatsvinden, waardoor hij de voorgeschreven behandeling en voedsel af en toe weigerde in een poging een overplaatsing naar het voorkeurshospitaal te verkrijgen.

Internationale reacties en lokale ontwikkelingen

De zaak van Gambaryan heeft ook internationaal aandacht getrokken, vooral omdat hij naast zijn Amerikaanse staatsburgerschap ook voormalig speciaal agent van de IRS is. Zijn aanhouding heeft oproepen van wetgevers en leiders in de cryptosector voor zijn onmiddellijke vrijlating versterkt.

Dit alles komt in een jaar waarin verschillende landen actie hebben ondernomen tegen topfunctionarissen van technologie- en cryptobedrijven, zoals de recente arrestatie van Pavel Durov, CEO van Telegram, door de Franse politie.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Borgtocht voor Binance Executive in Nigeria uitgesteld tot oktober appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!