De populaire memecoin Dogecoin (DOGE) staat mogelijk ook aan de vooravond van een flinke dip. Recente analyses wijzen erop dat de prijs van Bitcoin op het punt staat een correctie te ondergaan, wat naar verwachting ook zal leiden tot een neerwaartse trend voor Dogecoin.

Banner Dogecoin 1

Bitcoin correctie op komst?

Crypto-analist Ali Martinez heeft op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) gewaarschuwd voor een mogelijke prijscorrectie van Bitcoin. Volgens Martinez toont de TD Sequential indicator op de 2-maandelijkse grafiek van Bitcoin een verkoopsignaal. Hij voorspelt dat de prijs van Bitcoin zou kunnen dalen tot $40.600 als de cryptomunt er niet in slaagt om boven het ondersteuningsniveau van $51.000 te blijven.

Impact op Dogecoin

Gezien de sterke prijscorrelatie tussen Bitcoin en Dogecoin, wordt verwacht dat een daling van Bitcoin ook Dogecoin zal beïnvloeden. Gegevens van het marktinformatieplatform IntoTheBlock tonen aan dat de prijscorrelatie tussen Dogecoin en Bitcoin momenteel 0,9 bedraagt, wat duidt op een zeer sterke positieve relatie.

Historisch gezien heeft Dogecoin het vaak moeilijk in september. Volgens gegevens van CryptoRank heeft de meme-coin sinds 2014 in bijna elke september verlies geleden, met uitzondering van drie jaren. De laatste keer dat Dogecoin een winstgevende september kende, was in 2021.

Gemengde on-chain signalen

De on-chain metrics voor Dogecoin geven momenteel een gemengd beeld. Enerzijds is er een toename in grote transacties, wat suggereert dat crypto-walvissen momenteel flink aan het accumuleren zijn. Ook de bid-ask volume onbalans is positief voor Dogecoin.

Aan de andere kant daalt het aantal Dogecoin-adressen dat winst maakt, voornamelijk door de recente negatieve prijsontwikkeling. Bovendien blijft de adoptie van DOGE stagneren, wat wijst op een gebrek aan interesse onder nieuwe investeerders.

Huidige situatie

Op het moment van schrijven wordt Dogecoin verhandeld rond €0,09 een stijging van meer dan 1% in de afgelopen 24 uur volgens gegevens van CoinMarketCap. De cryptomunt blijft echter onder het cruciale ondersteuningsniveau van €0,10.

Gezien de historische trends en de huidige marktomstandigheden lijkt een opwaartse trend voor Doge op de korte termijn niet in zicht.

The post Ook Dogecoin mogelijk onderuit op de korte termijn appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!