Hoewel memecoins, zoals Dogecoin (DOGE), oorspronkelijk werden gezien als een humoristische zijtak van de cryptomarkt, hebben ze de afgelopen jaren een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt. Met name in ecosystemen zoals Solana (SOL) en op platforms zoals het Base-netwerk, hebben meme coins een nieuwe vlucht genomen.

Dit fenomeen roept echter ook zorgen op bij experts. Simon McLoughlin, CEO van Uphold, uit zijn frustratie over het “scammy karakter van bepaalde delen” van de cryptomarkt, met name de explosieve groei van memecoins.

De impact van AI op memecoin productie

McLoughlin benadrukt hoe de door AI gedreven creatie van meme coins de hele sector ondermijnt. “Het is deprimerend om te zien dat er nu dagelijks 7.000 nieuwe memecoins worden gegenereerd,” zei hij in een interview met The Block.

Het platform Pump.fun, gelanceerd in januari, heeft al meer dan 1 miljoen memecoins gecreëerd en genereerde daarmee $100 miljoen aan totale inkomsten. Dit platform maakt het eenvoudig om meme coins te creëren op Solana, wat goedkoper is dan veel andere blockchains.

dogecoin koers door de jaren heen
Dogecoin koers door de jaren heen. Bron: Coinmarketcap.

Cryptobeleggingen via Uphold

Ondanks zijn zorgen biedt McLoughlin’s platform Uphold klanten toch de mogelijkheid om te investeren in de memecoin rage. Via de Uphold-app kunnen klanten beleggen in een “zorgvuldig geselecteerde verzameling populaire mem coins”, waaronder bekende tokens zoals DOGE, FLOKI, PEPE en BONK.

“We zijn ongelooflijk kieskeurig over wat we noteren,” voegt McLoughlin toe, erkennend dat sommige meme coins legitieme gebruiksscenario’s hebben.

Blik op de toekomst van Uphold

Uphold, opgericht in 2015, bedient nu klanten in meer dan 150 landen en heeft ongeveer 12 miljoen gebruikers. Sinds McLoughlin in 2022 het roer overnam als CEO, is het platform blijven groeien.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Uphold CEO hekelt devaluatie van cryptomarkt door wildgroei aan memecoins appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!