De Federal Reserve heeft onlangs ernstige problemen aangekaart met de crypto-operaties van een bank in Texas, de United Texas Bank, wat wijst op aanhoudende problemen in het beheer van cryptorisico’s. Deze ontwikkelingen treffen nu grote spelers zoals Coinbase en uitgevers van ETF’s. Momenteel is het regelgevend toezicht in de cryptosector aan het versterken.

De Fed heeft een bevel tot staking uitgevaardigd tegen United Texas Bank vanwege ernstige gebreken in het risicobeheer van de bank met betrekking tot cryptocurrency. Volgens het onderzoek van de Fed volgde de bank de regels tegen witwassen van geld (AML) niet bij het omgaan met cryptobedrijven.

Groeiende bezorgdheid onder investeerders

Deze aanpak toont een grotere trend en investeerders hebben alle reden tot zorg. De regeldruk op banken neemt toe, wat ook hun vermogen beïnvloedt om cryptodiensten aan te bieden. De acties van de Fed kunnen andere banken ontmoedigen om crypto in hun plannen op te nemen.

federal reserve bank texas
Bron.

Tegelijkertijd nemen landen als Zwitserland een meer ondersteunende benadering. Het is interessant om te zien hoe deze situatie zich zal ontwikkelen. Op dit moment neemt de vraag naar cryptocurrency ETF’s toe. De vraag blijft echter of deze groei lang genoeg zal aanhouden.

Systemische risico’s onder de loep

Deze groei zet de veiligheid van elk crypto platform in de schijnwerpers, en met goede reden. Veel ETF-uitgevers vertrouwen sterk op Coinbase voor het bewaren van hun Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), wat zorgen oproept over de mogelijke systemische risico’s die daarmee gepaard gaan.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Federal Reserve legt Texas bank sancties op vanwege crypto risicobeheer appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!