In een strijd die de Bitcoin (BTC) miningindustrie nauwlettend volgt, escaleren de spanningen tussen Riot Platforms en Bitfarms. Beide bedrijven zijn verwikkeld in een openbaar conflict over bestuurswijzigingen en overnamepogingen.

Aantijgingen en verdediging

Bitfarms, een Canadese Bitcoin miner, heeft zich uitgesproken tegen de voorgestelde bestuurswijzigingen door haar rivaal Riot Platforms. Het bedrijf beschuldigt Riot ervan een overnamepoging te verhullen als een bestuurlijke hervorming, bedoeld om Bitfarms over te nemen tegen een verlaagde prijs, ten gunste van de aandeelhouders van Riot.

bitfarms riot statement
Bron: Bitfarms op X.

Riot, de grootste aandeelhouder van Bitfarms met een belang van 19,9%, heeft gepleit voor veranderingen in het bestuur en aangevoerd dat deze noodzakelijk zijn om de “gebrekkige bestuurlijke praktijken” aan te pakken. Echter, volgens Bitfarms is het voorstel voornamelijk gericht op het bevoordelen van de aandeelhouders van Riot en niet die van Bitfarms.

Overname van Stronghold Digital

De recente aankondiging van Bitfarms over de aankoop van Stronghold Digital voor $175 miljoen is een belangrijk onderdeel van hun strategie om de energiebronnen te diversifiëren en de energiecapaciteit uit te breiden. Volgens Bitfarms zal deze transactie de totale capaciteit tegen 2025 verhogen tot meer dan 950 MW, waarbij bijna 50% van deze capaciteit zich in de VS zal bevinden.

Riot heeft echter zijn zorgen geuit over deze deal en de recente bestuursmaatregelen van Bitfarms bestempeld als defensieve bewegingen om bestaande bestuursleden te beschermen.

Reactie van Riot

Riot heeft op 3 september gereageerd met zorgen over de deal met Stronghold en de bestuursveranderingen bij Bitfarms. Riot pleit voor de verkiezing van Amy Freedman en John Delaney ter vervanging van twee huidige directeuren, om “frisse perspectieven” te bieden die de aandeelhouderswaarde zouden verhogen.

Speciale vergadering in het vooruitzicht

De speciale vergadering, gepland voor 29 oktober, zal waarschijnlijk bepalend zijn voor de toekomstige richting van Bitfarms en mogelijk de uitkomst van Riot’s overnamepogingen.

Beide partijen lijken vastbesloten om hun standpunten krachtig te verdedigen in de aanloop naar deze belangrijke dag.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Riot en Bitfarms strijden om bestuurlijke macht en overnames appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!