De pro-crypto advocaat John Deaton heeft de Republikeinse nominatie gewonnen voor de Amerikaanse senaat in de voorverkiezingen van Massachusetts. Deaton, een bekende voorstander van Ripple (XRP), zal het in november opnemen tegen de zittende Democratische senator Elizabeth Warren.

Steun en donaties vanuit de cryptogemeenschap

John Deaton behaalde als nieuwkomer in de Amerikaanse politiek een ruime overwinning met 64 procent van de stemmen, volgens verkiezingsgegevens van Politico. Daarmee versloeg hij concurrenten Bob Antonellis en Ian Cain.

Deaton heeft een status in de cryptowereld als advocaat die namens Ripple de juridische strijd aanging met de Securities and Exchange Commission (SEC). Hiermee heeft hij steun vergaard in zijn politieke carriere, ook van belangrijke namen in de cryptowereld zoals de Winklevoss-tweeling en Ripple-managers Chris Larsen en Brad Garlinghouse. De Commonwealth Unity Fund, een crypto politieke actiecommissie (PAC), steunde de politieke campagne van Deaton door $1 miljoen te doneren. Ook ontving Deaton financiele steun van SkyBridge Capital-oprichter Anthony Scaramucci, Cardano-medeoprichter Charles Hoskinson en Kraken-medeoprichter Jesse Powell.

Confrontatie met anti-crypto Elizabeth Warren

Met zijn overwinning in de voorverkiezingen staat Deaton klaar om het in november op te nemen tegen Elizabeth Warren. Warren zit al twee termijnen in de senaat en is daarmee een gevestigde naam in politiek Amerika.

Elizabeth Warren Warren staat bekend om haar kritische houding ten opzichte van de cryptomarkt. Ze beweert dat cryptotechnologie bijdraagt aan terrorisme, spionage, malware en drugsmisbruik.

Ze heeft meerdere wetten voorgesteld die gericht zijn op het beperken van de groei van de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Daarnaast is Warren kritisch op grootkapitaal en stelde ze tijdens haar presidentskandidatuur een miljardairstaks voor. Warren belooft een geduchte tegenstander te worden voor Deaton. In 2012 won Warren haar eerste termijn door de Republikeinse zittende Scott Brown te verslaan, en in 2018 ontving ze meer dan 60% van de stemmen. Dit jaar streeft ze naar een derde termijn en heeft ze geen tegenstand binnen haar eigen partij.

De strijd tussen Warren en Deaton zal dus ook een belangrijke strijd worden voor de toekomst van crypto-regulering in de Verenigde Staten. Net als bij de landelijke verkiezingen zal de stem van de cryptogemeenschap doorslaggevend kunnen zijn.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Het bericht XRP-advocaat wint voorverkiezing voor de Amerikaanse senaat verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!