Amerikaanse aanklagers hebben ontkend dat zij een schikkingsovereenkomst met voormalig FTX-executive Ryan Salame hebben geschonden. Ze stelden ook dat er geen beloftes waren gemaakt over toekomstige aanklachten tegen zijn partner, Michelle Bond. Deze beweringen kwamen aan het licht in de meest recente gerechtelijke documenten.

Salame had de regering vorige maand beschuldigd van wangedrag en verzocht een rechtbank in New York om ofwel elke aanklacht tegen Bond wegens campagne financieringsovertredingen te seponeren, of, indien niet, zijn veroordeling te vernietigen.

Salame’s betrokkenheid bij onrechtmatige activiteiten

Salame, de voormalige co-CEO van FTX Digital Markets, bekende in september schuld aan het samenzweren om onwettige politieke bijdragen te leveren, evenals aan samenzwering om een ongelicenseerd geldtransactiebedrijf te exploiteren. Hij werd veroordeeld tot zeven en een half jaar gevangenisstraf.

ryan salame onderzoek ftx
Bron: X.

Zijn verschijning voor de rechtbank was oorspronkelijk gepland op 29 augustus, maar op verzoek van zijn advocaat werd dit uitgesteld tot 13 oktober om een dringende operatie te ondergaan na een hondenbeet. Bond werd later aangeklaagd en beschuldigd van het financieren van haar kandidatuur voor een zetel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in New York in 2022 met illegaal verkregen fondsen.

Salame’s beweringen en de reactie van de aanklagers

Salame beweerde dat aanklagers de pleitonderhandelingen gebruikten om zijn partner en moeder van zijn acht maanden oude kind te “bedreigen”, waarbij hij alleen schuldig pleitte op de belofte dat de regering haar onderzoek naar Bond zou staken.

De aanklagers verduidelijkten echter herhaaldelijk aan de advocaten van Salame dat zijn schuldbekentenis geen lopend onderzoek naar Bond zou stoppen. Ze stelden dat er geen beloftes waren gedaan over het onderzoek naar Bond en dat de overeenkomst overeenkwam met de besprekingen voorafgaand aan de schikking.

Beschuldigingen van omkoping en misbruik van identiteiten

De juridische documenten bevatten ook details over vermeend wangedrag van Salame bij FTX. Volgens notities van aanklagers uit april 2023 gebruikte Salame persoonlijk identificeerbare informatie van personen die hij “identificeerde als Thaise prostituees” om rekeningen te openen op de crypto beurs. Salame zou ook toezicht hebben gehouden op pogingen om steekpenningen te betalen aan immigratieautoriteiten.

De aanklagers betoogden dat Salame zijn claims niet had aangevoerd voor zijn veroordeling. Ondanks dat hij zich bewust was van het voortdurende onderzoek naar Bond voor zijn veroordeling, bracht Salame zijn huidige claims niet naar voren voor de uitspraak, noch tijdens de uitspraak zelf, inclusief voordat hij wist wat zijn straf zou zijn. Hij ging helemaal niet in beroep, laat staan dat hij beweerde dat de regering de schikkingsovereenkomst had geschonden of dat de bekentenis onwetend en onvrijwillig was.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Aanklagers ontkennen schending pleitovereenkomst in rechtszaak tegen Ryan Salame appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!