Bitcoin heeft gistermiddag een flinke daling gemaakt. De munt kwam onder een belangrijk prijspunt terecht, waardoor hij meer dan 7,5% van zijn waarde verloor. Was dit alles, of komt er een verdere daling aan? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin zakt maar verder

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Elke candle staat hier voor 24 uur, waardoor we een volledig beeld krijgen van de koersgeschiedenis. We kunnen op deze manier ver genoeg terugkijken om de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Deze zijn in de grafiek hieronder weergegeven als rode zones.

De twee bovenste rode zones (en de oranje lijn) behandelen we zo meteen. De reacties hierop zijn namelijk beter te zien op de 4-uurs grafiek. Maar zoals je kan zien bij de onderste zone, zijn de reacties daarop juist wel goed te zien op dit tijdsframe.

Bitcoin kwam hier terecht nadat het de middelste zone als ondersteuning verloor. Dit had een daling van bijna 15% als gevolg in een zeer korte periode. Dit is iets wat we sindsdien niet meer gezien hebben, maar wat wel nog kan komen.

De reacties die Bitcoin al eerder gaf op deze zone (aan de linkerkant van de grafiek) deden ons vermoeden dat deze zone nog steeds van belang zou zijn. Het was daardoor te verwachten dat BTC van die onderste zone af zou kaatsen als de prijs hier terecht zou komen. En de mensen die daarop gespeculeerd hebben, staan nog steeds 10% in de plus – zelfs na de daling van gisteren.

Wat kunnen we nu verwachten?

Het kan dat Bitcoin verder gaat zakken, en vervolgens ondersteuning zal vinden bij de onderste zone, maar dat is geen garantie. De munt is weliswaar met een daling bezig, maar het kan zijn dat die nu ook al voorbij is. De munt heeft namelijk al 7,5% van zijn waarde verloren sinds het de laatste keer onder de middelste zone zakte. Om dat beter te zien, pakken we nu ook de 4-uurs grafiek erbij.

Zoals je hierboven kan zien, is de munt al een tijdje met een daling bezig. Het verliezen van de middelste zone als ondersteuning bracht al wat paniek met zich mee, en toen de munt ook nog eens door de oranje lijn zakte (de plek van zijn laatste laagtepunt), gaf de munt een harde reactie omlaag.

Hier ging ook nog een kleine opleving aan vooraf. De munt zakte namelijk onder de oranje lijn, maakte vervolgens een negatieve test – precies aan de onderkant van de middelste zone – en daalde vervolgens pas pas verder. Dit is te zien aan de kleine spike op de grote rode candle.

De munt staat sindsdien dus al 7,5% in de min en het heeft een koers aangetikt van 52.500 dollar. De daling is nog steeds niet zo hard als de vorige (vanuit de middelste zone), maar nog steeds fors. Het kan zijn dat de munt nu verder daalt naar het onderste level van 49.000 dollar, maar als de munt ook maar enig teken van herstel kan geven, is een reactie naar boven ook mogelijk.

Het is op dit soort momenten niet slecht om even af te wachten wat BTC hier zal doen, en pas in te springen op momenten waarop Bitcoin op een ondersteuning belandt, of voorbij een belangrijk prijslevel stijgt. Blijf de grafiek daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: Bitcoin daalt 7,5%, koers bereikt 52.500 dollar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!