Terwijl de Dogecoin koers door verschillende ondersteuningsniveau’s brak, besloot de bekendste DOGE-supporter, Elon Musk, de munt te ‘redden’. Op 7 september plaatste de bekende oprichter van Tesla en SpaceX namelijk een door AI gegenereerde foto van zichzelf met de bijnaam “D.O.G.E.” op X te plaatsen, terwijl hij het Department of Government Efficiency citeerde.

De post op X verspreidde zich als een lopend vuurtje en trok de aanzienlijke aandacht van 44 miljoen gebruikers en ontving binnen 12 uur een half miljoen likes. Na deze post op X ervoer DOGE een aanzienlijk prijsherstel en klom het weer boven het cruciale supportniveau.

Als Musk geen bericht over X had geplaatst, was de kans groot dat de prijs van DOGE met 20% zou zijn gedaald tot het niveau van $0,071. Op het moment van schrijven handelt DOGE echter voor $0,0948 en heeft het een prijsstijging van meer dan 4,5% doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. Ondertussen is het handelsvolume met 23% gedaald in dezelfde periode, wat duidt op een lagere deelname van handelaren te midden van een volatiele markt.

Het bericht Elon Musk schiet Dogecoin wederom te hulp verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!