Nieuwe rapporten van asset manager VanEck laten zien dat Ethereum (ETH) terrein verliest in de wereld van digitale valuta. Volgens de “Crypto Monthly Recap” van augustus 2024 is het aandeel van Ethereum in het handelsvolume op gedecentraliseerde beurzen gedaald van 42% in 2022 naar 29% dit jaar.

Oorzaken van de daling

VanEck wijst meerdere oorzaken aan voor deze daling. Ten eerste kampt Ethereum met een dalende netwerkomzet. Dit komt deels doordat nieuwere en snellere blockchains zoals Solana (SOL), Sui en Aptos aan populariteit winnen. Deze blockchains kunnen duizenden transacties per seconde verwerken, wat zowel gebruikers als ontwikkelaars aantrekt.

Een tweede oorzaak is dat veel ontwikkelaars ervoor kiezen om nieuwe tokens te bouwen op deze snellere netwerken in plaats van op Ethereum, vanwege de congestie en hoge kosten van het Ethereum-netwerk.

vaneck ethereum aandeel
Bron: VanEck.

De impact van de Dencun upgrade

Bijvoorbeeld, de recente Dencun-upgrade in maart 2024, die bedoeld was om de kosten voor Ethereum’s laag-2 oplossingen te verlagen, heeft ook geleid tot een grote toename van deze oplossingen, mogelijk meer dan nodig.

Volgens Adrian Brink, medeoprichter van Anoma, zijn er nu te veel Ethereum schaaloplossingen voor de hoeveelheid verkeer die ze verwerken.

Financiële druk op Ethereum

Als gevolg hiervan zijn de netwerkkosten van Ethereum met 99% gedaald sinds de Dencun-upgrade. Het netwerk staat nu onder druk van zowel nieuwe concurrenten als interne problemen. Echter, hoe Ethereum deze uitdagingen aanpakt, zal belangrijk zijn als het zijn positie in de digitale markt wil behouden.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum ziet aandeel in cryptohandel kelderen door opkomst snellere blockchains appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!