Elon Musk heeft weer van zich laten horen op sociale media, en dat heeft zoals gewoonlijk invloed gehad op de koers van Dogecoin. Gisteren plaatste de miljardair en CEO van Tesla een tweet die zorgde voor een kleine opleving van de populaire meme-cryptomunt.

Musk postte op zijn X een plaatje met de tekst “D.O.G.E.”, wat een knipoog lijkt naar zowel de cryptomunt als politieke kwesties.

Dogecoin koers veert op

Het is niet de eerste keer dat Musk een boost geeft aan Dogecoin met een simpele tweet. Zijn berichten over de munt zorgen vaak voor een kortstondige stijging van de waarde.

Dit keer zag Dogecoin een piek in waarde binnen 24 uur na de tweet van Musk, hoewel het nog niet terug is op het niveau van eerder die week.

Musk en politiek: een link met Trump?

Interessant genoeg lijkt de tweet van Musk ook te hinten naar iets anders: een mogelijke politieke rol. In zijn post verwees hij naar het “Department of Government Efficiency” (afdeling overheidsdoelmatigheid), wat speculaties aanwakkert dat hij misschien betrokken wil raken bij de Amerikaanse politiek, vooral als Donald Trump in 2024 de presidentsverkiezingen wint.

Trump zelf heeft eerder al laten vallen dat Musk misschien wel een taak zou kunnen krijgen in zijn regering. In een video, die Musk vervolgens deelde met de opmerking “Dit is hard nodig”, spreekt Trump over een commissie die de Amerikaanse overheid efficiënter moet maken.

Hoewel het allemaal wat luchtig en speels gebracht wordt, blijft het spannend om te zien of er echt een samenwerking tussen Musk en Trump zal ontstaan.

Rechtszaak tegen Musk afgewezen

Naast zijn invloed op de cryptomarkt, kwam Musk vorige week ook in het nieuws vanwege een rechtszaak over Dogecoin. Een groep investeerders had hem aangeklaagd omdat hij door zijn tweets de prijs van Dogecoin zou manipuleren, wat hen miljarden zou hebben gekost.

De rechter oordeelde echter dat Musk’s uitspraken over Dogecoin, zoals dat het “de munt van de toekomst” zou zijn, te beschouwen zijn als “puffery”, oftewel overdrijving, en dus geen reden voor juridische stappen.

Met dit vonnis lijkt Musk voorlopig vrijuit te gaan, maar gezien zijn drukke agenda met Tesla, SpaceX, en andere bedrijven is het de vraag hoeveel tijd hij daadwerkelijk heeft om zich bezig te houden met Dogecoin—of de politiek.

The post Elon Musk zorgt voor kleine Dogecoin stijging door tweet appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!