De prijs van Bitcoin staat flink onder druk, maar dat houdt Michael Saylor van MicroStrategy niet tegen om de crypto-gemeenschap een krachtig advies te geven: verkoop je bitcoin niet.

Banner Bitcoin 1

Angst op de markt

Saylor deelde dit bericht via Twitter, op een moment dat veel mensen zich zorgen maken over de koers van Bitcoin. De stemming op de markt wordt dan ook gedomineerd door angst en onzekerheid, volgens de Crypto Fear and Greed Index.

Zijn boodschap lijkt vooral bedoeld om paniekverkopen in deze onrustige tijden te voorkomen.

Waar ligt de bodem?

Na een korte stijging van de koers na het verschijnen van het Amerikaanse banenrapport afgelopen vrijdag, keerde de markt snel weer om. Bitcoin zakte zelfs naar het laagste niveau in een maand. De koers steeg eerst nog boven de 57.000 dollar, maar viel vervolgens onder de 54.000 dollar. Dit was het laagste punt sinds begin augustus.

Door deze daling zijn er flink wat liquidaties geweest. In de afgelopen 24 uur is er bijna 292 miljoen dollar verdampt op de cryptomarkten, vooral door handelaren die hadden ingezet op verdere prijsstijgingen, aldus gegevens van CoinGlass.

Verenigde Staten moet meer handelen

Ook de directeur van CryptoQuant liet van zich horen. Ki Young Ju tweette dat de dominantie van Coinbase in het verhandelen van Bitcoin weer terug is op het niveau van vóór de introductie van spot ETF’s. Hij benadrukte dat om de opwaartse trend vast te houden, de vraag vanuit de VS moet herstellen.

Dit zou volgens hem kunnen gebeuren in het vierde kwartaal, maar hij erkende ook dat er veel onzekerheid is.

“We zitten middenin de cyclus en hebben de retail-hype nog niet bereikt.”

The post Krachtig advies van miljardair: je verkoopt je bitcoin NIET appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!