Monochrome Asset Management heeft een aanvraag ingediend om een Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) te noteren aan de Cboe Australia onder de ticker IETH, zoals aangekondigd op 5 september. Deze ETF, die gericht is op retailbeleggers, beoogt een gereguleerde manier te bieden om blootstelling aan Ethereum te verkrijgen. Het zal ook een dual-access fonds zijn, wat beleggers de mogelijkheid biedt om in contanten of in natura te worden uitbetaald.

De firma verwacht tegen eind deze maand een beslissing over de aanvraag. Indien goedgekeurd, zal de IETH de gereguleerde crypto-investeringsmogelijkheden voor Australische beleggers uitbreiden. Opvallend is dat deze lancering volgt op die van Monochrome’s Bitcoin ETF (IBTC), die de eerste Australische ETF werd die direct in Bitcoin (BTC) belegt.

Volgens de website van het bedrijf waren de Bitcoin-bezittingen van IBTC op 4 september gewaardeerd op 11,3 miljoen dollar.

Uitdagingen voor Ethereum ETFs

Het plan van Monochrome voor een Ethereum ETF komt te midden van moeilijkheden voor vergelijkbare producten in de Verenigde Staten. De Amerikaanse spot Ethereum ETFs zagen tijdens hun eerste handelsmaanden netto-uitstroom van $476 miljoen dollar, voornamelijk door uitstroom veroorzaakt door Grayscale’s ETHE.

ethereum koers laatste jaren
Ethereum koers door de jaren heen. Bron: Coinmarketcap.

Marktwaarnemers wijten deze onderprestatie aan Bitcoins voorsprong als eerste, het gebrek aan stakingopties in Ethereum ETFs en de lagere liquiditeit op de Ethereum-markt, waardoor deze producten minder aantrekkelijk zijn voor institutionele beleggers.

Quinn Thompson, oprichter van crypto hedgefonds Lekker Capital, benadrukte het scherpe contrast in de vroege geldstromen van Bitcoin en Ethereum. Hij merkte op dat, hoewel de uitstroom van Grayscale is vertraagd, er geen significante interesse of instroom in andere Ethereum ETFs is om de uitstroom te compenseren.

Daarnaast was de overhang van ETHE kleiner dan die van GBTC, deels door geforceerde verkopen door failliete entiteiten. Thompson merkte op dat dit de prestaties van Ethereum ETFs nog verder verslechterde, gezien de tegenwind waarmee Bitcoin te maken had.

Hij voegde toe: “Er is simpelweg geen vraag van slim geld/traditionele investeerders/wat je het ook wilt noemen voor ETH bij de huidige waardering.”

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Monochrome Asset Management lanceert Australië’s eerste Ethereum ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!