VanEck heeft aangekondigd zijn Ethereum Strategy ETF (EFUT) te zullen sluiten en liquideren. Deze ETF, die genoteerd staat op de CBOE, zal stoppen met handelen na het sluiten van de markt op 16 september, met de verwachting dat de liquidatie rond 23 september zal plaatsvinden.

Aandeelhouders die op de datum van liquidatie nog steeds EFUT-aandelen bezitten, ontvangen een contante uitkering gebaseerd op de netto activa waarde van hun bezittingen.

Achtergrond van de beslissing

Deze stap volgt op VanEck’s regelmatige evaluatie van verschillende factoren zoals prestaties, liquiditeit, beheerd vermogen en beleggersinteresse. Deze criteria en andere operationele overwegingen hebben geleid tot de sluiting van het fonds.

De beslissing komt ook na de goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) exchange-traded product (ETP), wat mogelijk heeft bijgedragen aan het besluit om de op futures gebaseerde ETF stop te zetten.

vaneck ethereum etp stopzetting
Bron: VanEck op X.

Verschil tussen ETP en futures ETF

Een ETP biedt directe blootstelling aan een activum door het te houden of een equivalent daarvan, zoals spot Bitcoin (BTC) of Ethereum. Een futures ETF daarentegen, volgt de prijs van futures contracten en biedt indirecte blootstelling aan de toekomstige prijsbewegingen van een activum.

Financiële afhandeling en belastingimplicaties

Beleggers kunnen ook een laatste uitkering ontvangen van eventuele resterende netto-inkomsten of kapitaalwinsten voorafgaand aan de ontbinding van het fonds.

VanEck zal voor belastingdoeleinden aan het einde van het jaar een laatste rapport verstrekken met details over eventuele kapitaalwinsten of -verliezen die verbonden zijn aan de liquidatie.

Eerdere liquidaties

In januari kondigde VanEck de liquidatie aan van zijn Bitcoin Strategy ETF, waarbij de redenen prestaties, liquiditeit en lage beleggersinteresse waren.

Deze ETF, die voornamelijk investeerde in Bitcoin futures, stond gepland om na 30 januari van de beurs te worden gehaald.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post VanEck trekt stekker uit Ethereum futures ETF na goedkeuring spot ETF appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!