Voormalig president van de VS, Donald Trump, heeft aangekondigd dat hij, indien herkozen, van plan is een commissie voor overheidsefficiëntie op te richten onder leiding van Tesla-CEO Elon Musk. Deze commissie zou een financiële en prestatie-audit uitvoeren van de gehele federale overheid. Musk promootte het idee van een ministerie van overheidsefficiëntie (Department of Government Efficiency, D.O.G.E.), waarbij hij zorgen uitte over overheidsoverschrijdingen.

Trump werkt samen met Elon Musk

Voormalig president van de VS, Donald Trump, kondigde donderdag tijdens zijn toespraak bij de Economic Club van New York aan dat hij een commissie voor overheidsefficiëntie zal oprichten met Tesla- en Spacex-CEO Elon Musk, indien hij herkozen wordt als president. Trump verklaarde:

“Op suggestie van Elon Musk … zal ik een commissie voor overheidsefficiëntie oprichten die belast is met het uitvoeren van een volledige financiële en prestatie-audit van de gehele federale overheid en aanbevelingen zal doen voor drastische hervormingen.”

“We moeten dit doen, zo kunnen we niet verdergaan.” Trump merkte verder op dat de miljardair van Tesla hem “zijn volledige en totale steun” heeft gegeven en zei:

“Elon, omdat hij niet heel druk is, heeft ermee ingestemd om die taakgroep te leiden.”

Musk promootte vaak het idee van een commissie voor overheidsefficiëntie op X, nadat hij dit tijdens een interview op het platform aan Trump had voorgesteld. De Tesla-CEO opperde: “Het ministerie van overheidsefficiëntie wordt episch.”

Elon Musk gaat Donald Trump’s D.O.G.E. overheidsefficiëntiecommissie leiden

De oprichting van het ministerie van overheidsefficiëntie door Musk, afgekort als D.O.G.E., wekte enthousiasme op onder Dogecoin (DOGE)-ondersteuners. Musk, vaak de “Dogefather” genoemd, is een prominente voorstander van de cryptocurrency.

In een andere post schreef Musk: “Als iemand sterk de behoefte voelt om een overheidsdepartement te behouden, kan diegene zich uitspreken.” Hij heeft sterke zorgen geuit over de staat van de overheidsfinanciën en verklaarde:

“Met de huidige overheidsuitgaven zit Amerika op de snelle weg naar faillissement. Overheidsoverschrijdingen veroorzaken inflatie.”

Volgens de adviseurs van Trump zal het belangrijkste doel van de commissie zijn om de overheidsfuncties te analyseren en manieren te zoeken om belastinggeld te besparen. De oprichting van de commissie maakt deel uit van Trumps bredere economische strategie, die ook plannen omvat om belastingen te verlagen, tarieven te verhogen en de Inflation Reduction Act in te trekken. Trump benadrukte ook dat de eerste taak van de commissie zou zijn om binnen zes maanden fraude en ongepaste betalingen te elimineren.

Het bericht Trump en Musk vormen commissie voor overheidsefficiëntie (D.O.G.E.) verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!