Een van de grootste Russische zakelijke unies heeft de regering gevraagd om het gebruik van crypto en stablecoins in buitenlandse handel goed te keuren. Dit verzoek kwam van Alexander Shokhin, voorzitter van de Russische Unie van Industriëlen en Ondernemers (RSPP), tijdens het Oostelijk Economisch Forum in Vladivostok op 7 september.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Tijd om barrières te verwijderen

Shokhin gaf aan dat Russische bedrijven wetgevende barrières willen verwijderen om de problemen met betalingen in de buitenlandse handel op te lossen. Hij stelde voor dat bedrijven de mogelijkheid moeten krijgen om betrouwbare digitale valuta’s te gebruiken in internationale handel.

Door sancties van de VS, EU en het VK hebben Russische bedrijven moeite om zaken te doen met buitenlandse partners. Sommige bedrijven zijn al begonnen met het gebruik van crypto zoals Bitcoin (BTC) voor internationale betalingen.

Sinds kort is er een nieuwe wet van kracht die bedrijven toestaat om in een experimentele omgeving, onder toezicht van de Russische Centrale Bank, crypto als betaalmiddel te gebruiken.

Toch vinden veel bedrijven deze aanpak te beperkt. Ze willen de vrijheid om zelf te kiezen welke betaalmiddelen ze gebruiken, inclusief crypto en stablecoins.

“Het is belangrijk dat bedrijven een echte kans krijgen om elke betrouwbare digitale valuta te gebruiken in hun buitenlandse economische activiteiten. Dat geldt ook voor cryptocurrencies en stablecoins, die blockchain en cryptografie gebruiken,” aldus Shokhin.

Alternatieven voor SWIFT en Samenwerking met Buitenlandse Zaken

Shokhin benadrukte ook dat bedrijven toegang nodig hebben tot Russische alternatieven voor het SWIFT-betalingssysteem. De RSPP werkt actief samen met het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken om dit mogelijk te maken.

Hij hintte dat, na de sancties, landen wereldwijd mogelijk soepeler zullen omgaan met bedrijven die blockchain-gestuurde activa willen gebruiken voor handel.

Shokhin verwees verder naar recente aanbevelingen van de Business 20 (B20), een groep van 900 internationale zakelijke leiders, aan de leiders van de G20. De B20 heeft de G20 dit jaar gevraagd om handelsbeperkingen te herzien en duurzame handel en investeringen te bevorderen.

Hoewel crypto en stablecoins niet direct werden genoemd, riepen ze op tot een herziening van eenzijdige handelsbeperkingen van de afgelopen drie jaar.

The post Bedrijven roepen regering Rusland op om gebruik van crypto en stablecoins toe te staan appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!