Bitcoin doet het niet zo goed in de afgelopen weken. De marktleider daalde maar liefst 15% in 14 dagen. Daarnaast is de munt onlangs onder een belangrijk prijslevel gedoken, waardoor de koers nog verder omlaag kan. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De sterkste prijslevels

We beginnen het artikel zoals gewoonlijk met een blik op de dagelijkse grafiek. Elke candle staat hier voor 24 uur, zodat we genoeg kunnen zien om de munt te analyseren. Op dit tijdsframe worden namelijk meerdere prijsniveaus duidelijk die van invloed waren op de koers van Bitcoin. Deze zien we hieronder als rode zones.

Om de reacties van de bovenste twee levels in te zien, gaan we zo meteen kijken naar de 4-uurs grafiek (die iets meer ingezoomd is). We gaan ons nu eerst focussen op de onderste zone. De reacties hierop zijn juist goed te zien op deze dagelijkse grafiek. Als je hierboven kijkt zie je hoe de munt al meerdere keren op dit level reageerde.

Dit prijslevel is al voor langere tijd belangrijk en ligt rond de koers van ongeveer 49.000 dollar. Bitcoin is hier onlangs nog eens terug geweest, toen de koers onder het middelste prijslevel zakte. De munt daalde toen zeer heftig in een hele korte periode, en verloor destijds 15% van zijn waarde, maar vond juist de support op dit onderste level.

Dit neemt alleen niet weg dat de angst voor een daling vergoot wordt als de munt weer onder de middelste zone terecht komt. Iets wat nu alweer het geval is. En mocht dit scenario zich herhalen, dan betekent dat natuurlijk niet veel goeds voor BTC. De munt kan dan nog eens meer dan 10% van zijn waarde verliezen in de komende tijd (als het naar 49.000 dollar gaat).

Gaat BTC naar 49.000 dollar?

Om de munt verder te analyseren, gaan we even kijken naar de 4-uurs grafiek van BTC. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we niet alleen de reacties op de bovenste twee zones, maar ook de trend beter kunnen zien.

Die trend is erg belangrijk, aangezien het veel zegt over de richting die een munt opgaat. Bitcoin beweegt met steeds lagere laagtes en steeds lagere hoogtes naar beneden. En als dit doorzet, is het aannemelijker dat BTC binnenkort naar een prijs van 49.000 dollar beweegt.

We willen daarom graag zien dat de munt eerst voorbij een vorig hoogtepunt kan komen, en dan het liefste met een hoger laagtepunt als gevolg. Dit zorgt vaak voor een trendverandering dat een goede impact heeft op de rest van het koersverloop. Het zou daarbij al helemaal goed zijn als ook de bovenste zone daarmee heroverd wordt.

Het is daarom goed om even af te wachten wat Bitcoin gaat doen. Zal het nu zijn trend veranderen en vervolgens weer tussen de twee bovenste zones gaan bewegen, of zoekt BTC toch eerst de 49.000 dollar op? Blijf de munt, de trend en deze prijslevels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: zal Bitcoin terugzakken naar 49.000 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!