Hoewel er de laatste weken veel gesproken wordt over een mogelijke aankomende recessie, wijzen recente economische data toch op een aanhoudende groei in de US. Laten we een kleine duik nemen in deze positieve signalen in de Amerikaanse economie en bekijken welke impact dit heeft op beleggers.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Sterke groei in winkelverkopen

De laatste cijfers van de Redbook Index laten een jaar-op-jaar groei zien van 6,3% in winkelverkopen. Dit is het hoogste niveau sinds november 2023 en laat een stijgende trend zien over de afgelopen 12 maanden. Deze groei overtreft ruimschoots de inflatie, wat wijst op een reële toename in consumentenbestedingen.

Reële loongroei zet door

Een andere interessante ontwikkeling is de aanhoudende reële loongroei. Al 20 maanden op rij stijgen de gemiddelde uurlonen sneller dan de huurinflatie. Dit betekent dat Amerikaanse werknemers er in principe in koopkracht op vooruitgaan, wat de economie natuurlijk weer een duw in de juiste richting zou kunnen geven omdat mensen simpelweg weer meer te besteden hebben.

Een genuanceerd beeld

Hoewel de bovenstaande gegevens als positief kunnen worden ervaren, is het economische plaatje niet overal even rooskleurig. Caleb Franzen stelt dat we op dit moment in de economie vooral zien dat sterke aspecten aan het verzwakken zijn, terwijl de zwakke punten zich juist langzaam verbeteren. Dit maakt het lastig voor beleggers om de situatie goed in te schatten. Belangrijk is dat er op dit moment geen sprake lijkt te zijn van een recessie of krimp.

De vraag is of een sterke economische groei noodzakelijk is voor goede beleggingsresultaten. Het antwoord hierop is niet gemakkelijk te geven.

Blijf focus houden op marktdynamiek

Voor zowel beleggers in de traditionele industrie als de crypto industrie blijft het belangrijk om niet alleen naar macro-economische cijfers te kijken, maar ook de interne dynamiek van de markt te leren begrijpen. Factoren als koersontwikkelingen en statistische indicatoren kunnen je ook helpen bij het bepalen van de juiste beleggingsstrategie.

The post Economische groei in de US houdt aan ondanks recessievrees appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!