Afgelopen week kenden Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) aanzienlijke uitstromen en daalden hun totale marktwaarden tot nieuwe dieptepunten. Op vrijdag werd er bijna $170 miljoen uit Bitcoin ETF’s gehaald, waardoor de totale waarde van de 12 fondsen op de markt zakte naar $48,24 miljard. Dit is de eerste keer sinds een maand dat deze waarde onder de $50 miljard is gezakt, en de laagste waarde sinds 1 mei. Volgens data van Farside Investors zou men terug moeten gaan naar eind februari om vergelijkbare waarden te vinden.

Dezelfde dag zagen specifieke fondsen zoals Grayscale’s GBTC en Fidelity’s FBTC respectievelijk $53 miljoen en $85 miljoen aan uitstromen, wat de grootste uitstroom op vrijdag was. Ook andere fondsen zoals Bitwise’s BITB en Ark & 21Shares ARKB zagen miljoenen dollars vertrekken.

Ethereum ETF’s ondervinden ook tegenslagen

Niet alleen Bitcoin ETF’s hadden te lijden; de Amerikaanse ETF’s die in Ether handelen zagen ook een flinke daling, met een totale waarde die daalde naar slechts $6,09 miljard na $6 miljoen aan uitstromen—een daling van 41% ten opzichte van hun oorspronkelijke waarde bij de start van de handel.

Marktvooruitzichten

Ondanks de recente dalingen en uitstromen, zien marktanalisten nog steeds potentieel voor herstel, vooral omdat digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum historisch gezien fluctueren in prijs.

Financieel adviseur Suze Orman benadrukt dat iedereen Bitcoin zou moeten bezitten, en voorspelt dat de volgende generatie investeerders een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van cryptovaluta.

Invloed op de ETF-markt

In 2024 blijft crypto een dominante kracht in de ETF-markt ondanks de recente uitstromen. Van de 400 nieuwe ETF’s die dit jaar zijn gelanceerd, waren de vier grootste introducties allemaal gericht op Bitcoin. Deze omvatten BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), ARK’s 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) en Bitwise’s Bitcoin ETF Trust (BITB).

Van de top 25 ETF-lanceringen qua instroom waren dertien gerelateerd aan crypto, waarvan tien gebaseerd op Bitcoin en drie op Ethereum.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto ETF’s onder druk: langdurige uitstromen en dieptepunten in waarde appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!