De crypto industrie staat op scherp na een grote transactie van $11 miljoen aan gestolen Ethereum (ETH). Deze gebeurtenis, gekoppeld aan andere grote ETH-transacties, draagt ook weer bij aan de zorgen over een mogelijke prijsdaling van de op een na grootste cryptocurrency.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Hackersgroep verplaatst gestolen ETH

Een Noord-Koreaanse hackersgroep verplaatste onlangs 5.000 ETH, afkomstig van de hack op de exchange WazirX in juli. Een deel van dit bedrag, ongeveer $1,2 miljoen, werd in vijf aparte transacties naar Tornado Cash gestuurd, een dienst die bekend staat om het anonimiseren van crypto-transacties.

Grote ETH-transfers zorgen voor onrust

De zorgen over een mogelijke prijsdaling worden versterkt door recente grote ETH-verkopen van prominente figuren in de crypto-wereld:

  1. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin verplaatste 3.800 ETH (ongeveer $10 miljoen) in augustus.
  2. De Ethereum Foundation verkocht 450 ETH voor $1,03 miljoen in DAI.

Deze transacties, samen met de verplaatsing van de gestolen ETH, zorgen voor nervositeit in de markt.

Huidige staat van Ethereum

Momenteel wordt Ethereum verhandeld rond de €2.088,57. De koers bevindt zich in een kwetsbare positie na een reeks prijscorrecties in augustus. Analisten waarschuwen dat een daling onder de €1.960 zou kunnen leiden tot een verdere prijsdaling, mogelijk zelfs tot €1.430.

Wat betekent dit voor beleggers?

Nu ook de Relative Strength Index (RSI) een bearish momentum aangeeft en er aanhoudende verkopen zijn op zowel spot- als futuresmarkten, lijken beleggers zich voor te bereiden op meer volatiliteit in de komende weken.

Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, is het duidelijk dat de Ethereum-koers onder druk staat. Beleggers wordt aangeraden de situatie nauwlettend in de gaten te houden en voorzichtig te zijn met hun investeringsbeslissingen in deze onzekere tijden.

The post Hackers stelen miljoenen en Ethereum blijft in gevaar: Hoe ver kan de koers nog dalen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!