De wereld van digitale kunst en content creation krijgt een flinke boost met een nieuw platform! DRiP, een innovatief platform voor creators op de Solana-blockchain, heeft zojuist een aardige financieringsronde afgerond. Het bedrijf wist maar liefst 8 miljoen dollar op te halen in een seed-ronde, wat natuurlijk de weg vrijmaakt om vrolijk door te ontwikkelen. Maar de grote vraag: Waarom koos het voor Solana?

Banner Solana 1

Grote namen als investeerders

Een jaar geleden haalde DRiP ook al miljoenen op. Deze investeringsronde werd geleid door grote namen in de crypto- en techwereld. NFX, Coinbase Ventures en Progression (een fonds opgericht door voormalige TikTok-executives) namen het voortouw. Maar zij waren niet de enigen die vertrouwen toonden in DRiP. Ook Placeholder, 6th Man Ventures en meer dan 30 angel-investeerders droegen hun steentje bij.

Wat maakt DRiP uniek?

DRiP stelt creators in staat om hun werk direct als digitale collectibles aan te bieden aan hun fans. Dit kunnen exclusieve afbeeldingen, video’s, audio of andere multimedia zijn, allemaal veilig opgeslagen op de Solana-blockchain. Een uniek aspect van DRiP is dat het gebruik maakt van Solana’s lage transactiekosten, waardoor fans eenvoudig kleine bedragen als fooi kunnen geven.

Ambitieuze toekomstplannen

Met het nieuwe kapitaal heeft DRiP ambitieuze plannen. Het bedrijf wil de onboarding van nieuwe creators versnellen, een mobiele app voor consumenten lanceren en de tools voor creators uitbreiden. Daarnaast staan verbeteringen van de platformfuncties en een boost van de marketinginspanningen op de agenda.

Waarom bouwen op Solana? De voordelen op een rij

Solana trekt steeds meer aandacht van developers en bedrijven in de blockchain-wereld. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de indrukwekkende schaalbaarheid en de lage transactiekosten van het platform. Dankzij innovatieve technologieën zoals Proof of History en dynamische state sharding, kan Solana in theorie tot 710.000 transacties per seconde verwerken. Dit maakt het mogelijk om gebruiksvriendelijke applicaties te bouwen die ook bij grote aantallen gebruikers betaalbaar blijven.

Daarnaast biedt Solana EVM-compatibility, waardoor developers bestaande Ethereum-projecten eenvoudig kunnen overzetten. Het bloeiende ecosysteem, ondersteund door de Solana Foundation, biedt software developers toegang tot subsidies, technische ondersteuning en een actieve community. Tot slot maakt de ingebouwde interoperabiliteit via Wormhole het mogelijk om naadloos samen te werken met andere blockchains. 

The post Solana blijft het populaire netwerk om op te bouwen, waarom? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!