De bitcoin (BTC) koers is met een onverwachte sprong de $56.000 voorbijgegaan. De grootste munt op de markt is momenteel $56.500 waard. De plotselinge prijsbeweging volgde op een rustige dag van licht herstel, waarbij bitcoin zich vanochtend nog rond de $54.000 bevond. 

$25 miljoen aan liquidaties door plotselinge koersbeweging

Bitcoin is vandaag met 4,6% gestegen, waarvan 1,6% in het afgelopen uur. De snelle omslag heeft ervoor gezorgd dat de cryptomarkt 3,4% in de plus staat. Meerdere altcoins en memecoins worden meegenomen in bitcoins succes, wat terug te zien is aan dogecoin (DOGE). De memecoin is in het afgelopen uur met maar liefst 6% gestegen.

Doordat bitcoin in een relatief korte tijd sterk in waarde is toegenomen, bliezen vele shortposities hun laatste adem uit. Shortposities zijn financiële contracten waarbij erop gegokt wordt dat bitcoin gaat dalen. Als in plaats daarvan de bitcoin koers juist stijgt, kunnen deze contracten opgeheven worden en zijn de investeerders hun geld kwijt. Dit kan de bitcoin koers nog verder omhoog stuwen, in een proces genaamd short squeeze.

Reden voor stijging bitcoin koers onbekend, markt in spanning

Wat de exacte reden voor bitcoins stijging is, is vooralsnog nog niet bekend. Anderzijds hoeft er geen duidelijke reden te zijn en kan het ook gaan om een plotselinge omslag van marktsentiment. Crypto investeerders hopen al langere tijd op een ommekeer van de koers, en er zijn de laatste tijd steeds meer geluiden dat de ‘bodem’ in zicht komt.

Een van de belangrijkste bodems ligt rond de $54.000. Deze support-zone heeft al meerdere keren de bitcoin koers weerhouden van een sterkere daling. Dit geeft een effect met positieve feedback, waarbij investeerders des te meer op dit prijsniveau gaan rekenen als inkoopmoment. 

Anderzijds liggen er voor de bitcoin prijs ook een aantal weerstand-zones in het verschiet. Dit zijn prijsniveaus waar bitcoin doorgaans moeite mee heeft om doorheen te breken. Bitcoins sterkste vijand (momenteel) ligt rond de $60.000. Op dit psychologische niveau is bitcoin al meerdere keren afgeketst, en het zal een strijd zijn om er ditmaal bovenop te komen. Maar als dat lukt, zal het een des te sterkere steun zijn voor de koers. 

Het bericht Bitcoin knalt hard langs $56.000, laat $25 miljoen in het stof bijten verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!