WisdomTree, een vooraanstaande speler op het gebied van exchange-traded funds (ETF’s) en digitale activa, heeft zijn aanvraag voor een spot Ethereum (ETH) ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingetrokken.

Deze aanvraag werd oorspronkelijk ingediend op 27 mei 2021 onder de naam WisdomTree Ethereum Trust en op 6 september 2024 heeft het bedrijf uit New York officieel gevraagd om deze registratieverklaring op formulier S-1 te annuleren.

Geen uitgifte van Etherfonds

Ondanks initiële plannen voor een Ethereum Trust-product, waarmee beleggers indirect in Ethereum konden investeren zonder de cryptomunt zelf te bezitten, heeft WisdomTree besloten om het registratieproces niet voort te zetten.

wisdomtree ethereum etf terugtrekking
Bron: SEC.

De precieze redenen voor deze terugtrekking zijn niet gespecificeerd in de communicatie naar de SEC. Het bedrijf bevestigt dat er geen effecten zijn of zullen worden uitgegeven of verkocht op basis van de registratieverklaring.

Financiële afhandeling en toekomstperspectieven

WisdomTree erkent dat er geen restitutie zal plaatsvinden voor de reeds betaalde vergoedingen. Echter, het bedrijf heeft verzocht deze kosten te crediteren voor toekomstig gebruik, in lijn met Rule 457(p). Dit suggereert dat de betaalde kosten mogelijk gebruikt kunnen worden voor toekomstige projecten.

Hoewel de strategische implicaties van deze terugtrekking nog onduidelijk zijn, geeft het verzoek aan dat WisdomTree zijn aanbod van Ethereum-gerelateerde producten mogelijk herziet, mogelijk wachtend op gunstigere marktomstandigheden of veranderingen in de regelgeving.

Ook VanEck trekt aanvraag in

Op dezelfde dag dat WisdomTree zijn aanvraag introk, kondigde ook VanEck aan zijn futures-gebaseerde Ether ETF te sluiten vanwege onvoldoende vraag.

VanEck wees op factoren zoals prestatie, liquiditeit, en investeerdersbelang als redenen voor de sluiting van het fonds.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post WisdomTree trekt na jaren de stekker uit Ethereum ETF-project appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!