Samson Mow, CEO van het Bitcoin (BTC) technologiebedrijf Jan3, heeft aangegeven dat recente voorspellingen dat de prijs van Bitcoin zou dalen naar $40.000 dollar mogelijk meer door angst dan door echte marktanalyse worden gedreven.

Mow benadrukt dat sommige pessimistische voorspellingen, die een daling naar $0,04 miljoen verwachten, geen solide bewijs hebben en voornamelijk worden gedreven door marktangst in plaats van technische fundamenten.

Optimistische visies en macro-economische factoren

Tegelijkertijd ziet Mow ook de mogelijkheid dat Bitcoin kan stijgen naar $100.000. Hij ondersteunt deze optimistische visie met verschillende kenmerken, zoals de grote dagelijkse schuldbetalingen van de Amerikaanse overheid, die een outputrisico creëren en potentieel voordelen bieden voor activa zoals Bitcoin.

Bovendien vergroten de strategische accumulatie van Bitcoin, pensioenfondsen die in cryptocurrency investeren, en bedrijven die meer Bitcoin kopen, de kans op een prijsstijging.

samson mow bitcoin 40k
Bron: X.

Huidige marktdynamiek en institutionele interesse

Ondanks dat de prijs van Bitcoin de afgelopen week onder de $60.000 is gebleven, gebruikt Mow recente statistieken als benchmark en is hij ervan overtuigd dat de cryptocurrency gemakkelijk zes cijfers kan bereiken.

Hij noemt macro-economische factoren en gestaag toenemende institutionele investeringen in het segment als ondersteunende componenten voor zo’n prijsstijging.

Marktsentiment en beleggersangst

Op dit moment staat de Crypto Fear & Greed Index op “Extreme Fear,” wat impliceert dat beleggers meer aan de angstige kant zijn met een score van 23. Dit heeft de angst versterkt, wat wijst op een verwachte bearish run onder de $50.000 in de toekomst.

Pessimisme en weddenschappen tegen Bitcoin

Aan de andere kant deelde Arthur Hayes, CEO van BitMEX, onlangs zijn bearish gevoelens over de sociale media. Hayes verwacht dat de Bitcoin prijs op een bepaald moment in het weekend onder de $50.000 zal liggen, en als zodanig heeft hij hierop ingezet. Hij noemde dit een riskante zet en vroeg om steun van zijn volgers.

Uiteindelijk zijn zowel angst als optimisme invloedrijk bij het bepalen van marktverwachtingen, hoewel er onenigheid heerst over de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post ‘Zelf opgewekte angst’ drijft $40K Bitcoin prognose, zegt Samson Mow appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!