De Ethereum (ETH) koers heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke daling meegemaakt, met een verlies van 40 procent in iets meer dan drie maanden tijd. Deze daling is in lijn met een bredere neerwaartse trend in de cryptomarkt, aangevoerd door Bitcoin (BTC). Op woensdag daalde Ethereum met ongeveer 8%, waarbij het kortstondig daalde naar $2.300 voordat het zich rond het middaguur herstelde.

Analist Alan Santana benadrukt dat Ethereum zich in een uitdagende fase bevindt. De onlangs gelanceerde Ethereum Spot ETF’s hebben tot nu toe niet de verwachte positieve impact gehad en de markt lijkt sinds juni 2022 te stagneren. Volgens Santana is dit de zwaarste correctie sinds januari 2022, toen de laatste bear market begon.

Kritieke ondersteuningsniveaus en technische signalen

Ethereum heeft onlangs meerdere belangrijke ondersteuningsniveaus doorbroken, wat volgens Santana ruimte biedt voor verdere prijsdalingen. Hij wijst op een mogelijke steunzone tussen $1.750 en $1.550, niveaus waarop Ethereum eerder handelde voordat het een opwaartse beweging inzette in oktober 2023.

ethereum voorspelling
Bron: Alan Santana op X.

Bovendien toont de wekelijkse MACD-indicator een bearish divergentie, en de Relative Strength Index (RSI) wijst op een vierjarige bearish trend, wat verder kan duiden op aanhoudende prijsdalingen.

Invloed van institutionele investeerders

Santana wijst ook op de rol van institutionele investeerders in de huidige marktdynamiek. Hij merkt op dat de lancering van Ethereum Spot ETF’s, hoewel bedoeld om institutionele interesse aan te trekken, extra druk op de markt heeft gecreëerd.

Recent onderzoek toonde aan dat er een flinke netto-uitstroom was uit deze ETF’s, wat wijst op afnemend vertrouwen in de korte termijn vooruitzichten van Ethereum.

Toekomstverwachting: een herstel naar $10.000?

Ondanks deze uitdagingen blijft Santana optimistisch over de lange termijn vooruitzichten van Ethereum. Hij verwacht dat zodra de markt zich stabiliseert en het sentiment verbetert, Ethereum potentieel heeft om de $10.000 te overstijgen. “Na de correctie komt er een nieuwe groeifase, en Ethereum kan gemakkelijk boven de $10.000 uitkomen,” stelt Santana.

Hij waarschuwt echter dat het nog enkele maanden kan duren voordat de markt zich voldoende herstelt en de bodem bereikt is.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Ethereum zakt verder weg maar analisten zien toekomstige piek boven $10.000 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!