Bitcoin (BTC) kan naar verwachting nieuwe hoogtepunten bereiken als Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen in november wint, met mogelijke pieken tot $90.000 dollar in het vierde kwartaal, aldus een recent onderzoeksrapport van Bernstein.

Aan de andere kant, als Kamala Harris wint, zou de grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie mogelijk zijn huidige steunniveau rond $50.000 doorbreken en een daling naar de $30.000-$40.000 range kunnen testen.

Trump vs. Harris: Diverse benaderingen van crypto

Het rapport van Bernstein benadrukt dat Trump zeer uitgesproken is geweest over het maken van Amerika tot de “Bitcoin en crypto hoofdstad van de wereld”. Hij heeft digitale activa genoemd bij elke beleidstoespraak die hij heeft gehouden, inclusief zijn toespraak tijdens de Bitcoin Nashville conferentie in juli, waar hij pleitte voor de VS om een Bitcoin mining-krachtpatser te worden, de benoeming van een crypto-vriendelijke voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), de vorming van een nationale strategische Bitcoin reserve en een crypto-adviesraad voor de president.

In contrast heeft Harris crypto niet genoemd in enige van haar toespraken, wat aangeeft dat haar benadering ten opzichte van digitale activa aanzienlijk verschilt.

bitcoin koers 1 jaar
Bitcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Regulatieve uitdagingen en kansen

Bernstein merkt op dat de cryptomarkt de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met significante tegenwind, zowel macro-economisch als regelgevend. “Na drie jaar van regelgevende zuivering kan een positief crypto-regulatief beleid innovatie opnieuw aanwakkeren en gebruikers terugbrengen naar financiële producten op de blockchain,” schrijven analisten onder leiding van Gautam Chhugani.

Ondanks de uitdagingen heeft Bitcoin veerkracht getoond, met een stijging van 112% over het afgelopen jaar. Een gunstigere regelgevende omgeving zou barrières kunnen wegnemen voor financiële instellingen om deel te nemen, wat digitale activa kan helpen concurreren met traditionele activa voor institutionele stromen en innovatie kan stimuleren.

Verkiezingen en crypto-investeringen

“Elections remain hard to call, but if you are long crypto here, you are likely taking a Trump trade,” aldus het rapport van Bernstein.

De verkiezingskansen op het gedecentraliseerde voorspellingsplatform Polymarket laten zien dat Trump momenteel met vijf procentpunten leidt, met een 52% kans op overwinning vergeleken met 47% voor Harris. Ondanks de gemengde nationale peilinggegevens blijft de uitkomst moeilijk te voorspellen.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin kan $90.000 bereiken bij Trump’s winst, duikt mogelijk onder $50.000 met Harris, volgens Bernstein appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!