Michael Saylor heeft weer eens een gewaarde uitspraak gedaan. In een recent CNBC-interview voorspelde hij namelijk dat de prijs van Bitcoin binnen 21 jaar zou kunnen stijgen tot $13 miljoen. Deze voorspelling leidde tot een felle reactie van Peter Schiff, een bekende criticus van cryptocurrency en fervent voorstander van goud.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Saylor’s optimistische visie

De oprichter van MicroStrategy baseert zijn optimisme op het succes van zijn bedrijf sinds het adopteren van een Bitcoin-strategie. Hij beweert dat de groei van MicroStrategy “elk bedrijf in de S&P-index heeft verslagen”, ondanks de recente schommelingen in de Bitcoin-prijs. Volgens Saylor is Bitcoin een vloeibaarder en makkelijker te benutten bezit dan traditionele investeringen.

Hij besprak ook een moeilijk moment in zijn Bitcoin-reis, toen de Silvergate Bank failliet ging. Wat op dat moment een groot risico leek voor MicroStrategy, bleek uiteindelijk voordelig. “We hebben er veel geld mee verdiend,” aldus Saylor.

Schiff’s scherpe kritiek

Peter Schiff reageerde fel op Saylor’s voorspelling en noemde het “een hoop onzin”. Hij wees erop dat de waarde van MicroStrategy “40% onder het 52-weeks hoogtepunt” ligt. Volgens Schiff zijn de rendementen “lang niet zo rooskleurig als beschreven en zullen ze binnenkort verslechteren”.

Schiff bekritiseerde ook de interviewer, die volgens hem te vriendelijk was voor Saylor. Hij beweerde dat “CNBC te afhankelijk is van hun crypto-adverteerders om echt kritisch te zijn op valse uitspraken”.

De goud versus Bitcoin discussie

In een apart interview verdedigde Schiff de waarde van goud boven Bitcoin. Hij benadrukte de “onderliggende waarde van de grondstof zelf” bij goud. Toch vond hij een sceptisch publiek dat beweerde dat de waarde van goud, net als Bitcoin, gebaseerd is op consensus en vraag.

De interviewers, Ryan Sean Adams en David Hoffman, twijfelden aan Schiffs bewering dat goud een inherente waarde heeft. “Het is een consensus,” zei Adams. “Mensen moeten hun waarde in goud willen opslaan.”

Is Peter stiekem toch Bitcoin fan?

Ondanks zijn kritiek op Bitcoin, pleitte Schiff uiteindelijk voor een gemengde strategie. Hij adviseerde zijn publiek om “hun weddenschappen te spreiden” door in zowel goud als Bitcoin te investeren. “Zelfs als Saylor gelijk heeft, zul je nog steeds rijk zijn,” stelde hij.

The post Michael Saylor voorspelt een Bitcoin koers van $13 miljoen, Peter Schiff noemt het onzin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!