Cryptocurrency-investeringsproducten bij vermogensbeheerders zoals BlackRock, Bitwise, Fidelity, Grayscale, ProShares en 21Shares hebben afgelopen week wereldwijd een netto uitstroom geregistreerd van in totaal $726 miljoen dollar, aldus het meest recente rapport van CoinShares.

Deze cijfers evenaren de grootste eerder vastgestelde netto uitstroom die in maart werd geregistreerd. James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, wees op onzekerheid over renteverlagingen in de VS als oorzaak. “Wij geloven dat dit negatieve sentiment werd gedreven door sterker dan verwachte macro-economische data van de voorgaande week, die de kans op een renteverlaging van 25 basispunten door de Amerikaanse Federal Reserve vergrootte,” zei Butterfill.

Dagelijkse en wekelijkse geldstromen

De dagelijkse netto uitstromen vertraagden later in de week toen de werkgelegenheidsgegevens lager uitvielen dan verwacht, waardoor men verdeeld was over een mogelijke renteverlaging van 50 basispunten. “De markten wachten nu op het inflatierapport van de Consumentenprijsindex (CPI) op dinsdag, met een 50bp snijding waarschijnlijker als de inflatie lager uitvalt dan verwacht,” voegde Butterfill toe.

coinshares crypto stromen
Bron: CoinShares.

De uitstroom van afgelopen week werd bijna volledig gedomineerd door de Amerikaanse markt, met een netto uitstroom van $721 miljoen dollar, waarvan alleen al $706,1 miljoen dollar uit de Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds kwam, met een negatieve reeks van acht dagen die nu bijna $1,2 miljard dollar bedraagt.

Regionale verschillen en specifieke fondsen

Crypto-investeringsproducten in Canada zagen ook netto uitstromen van $28 miljoen dollar afgelopen week. Ondertussen vertoonden fondsen in Duitsland en Zwitserland een positiever sentiment met netto instromen van respectievelijk $16,3 miljoen dollar en $3,2 miljoen dollar, een teken dat de Europese markt veerkracht toont, volgens Butterfill.

Bitcoin-fondsen bleven ook de activiteit domineren, met netto uitstromen van $643 miljoen dollar voor de week, naast kleine netto instromen van $3,9 miljoen dollar voor short-Bitcoin producten.

Ethereum en Solana

Op basis van Ethereum (ETH) gebaseerde investeringsproducten genereerden ook netto uitstromen afgelopen week, in totaal $98 miljoen dollar. Dit was voornamelijk te wijten aan het omgezette ETHE-fonds van Grayscale, dat $111 miljoen dollar aan netto uitstromen voor de week zag, terwijl andere spot Ethereum ETF-instromen “bijna volledig opdroogden,” merkte Butterfill op.

Solana (SOL) gebaseerde fondsen gingen echter tegen de trend in voor de tweede week op rij, met de grootste netto instromen van elk digitaal activa-investeringsproduct, met $6,2 miljoen dollar afgelopen week.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Crypto-fondsen leiden tot $726 miljoen uitstroom in onrustige week appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!