Matt Hougan, de Chief Investment Officer van Bitwise Invest, heeft onlangs op het sociale mediaplatform X gereageerd op de beweringen van onderzoeker Jim Bianco dat de adoptie van spot Bitcoin (BTC) ETF’s door investeringsadviseurs laag is. Hougan stelt dat “vermogensadviseurs Bitcoin ETF’s sneller aannemen dan enige andere nieuwe ETF in de geschiedenis.”

Hij benadrukte dat het spot BTC-fonds van BlackRock alleen al $1,5 miljard aan netto-instroom van vermogensadviseurs heeft aangetrokken. Bianco had deze hoeveelheid als ‘klein’ bestempeld, omdat het slechts een fractie is van de $46 miljard die in totaal naar Bitcoin ETF’s is gestroomd.

De standpunten van Jim Bianco

In een uitgebreide post op X beweerde Jim Bianco dat spot Bitcoin ETF’s “niet zijn uitgegroeid tot een hulpmiddel voor traditionele financiële instellingen of de boomer-generatie” en dat de adoptie van deze financiële producten door financiële adviseurs beperkt is gebleven.

bitwise matt hougan bitcoin etf
Bron: X.

Volgens crypto-kwantitatieve analyses zijn de meeste instromen naar Spot BTC ETF’s afkomstig van on-chain houders die terugkeren naar traditionele financiële accounts, wat betekent dat er heel weinig ‘nieuw’ geld de crypto wereld is binnengekomen.

Verdediging door ETF-analisten

Eric Balchunas, een analist bij Bloomberg ETF, heeft Hougan’s visie verdedigd. Hij benadrukte dat alleen al de allocaties van adviseurs aan IBIT, die optellen tot $1,5 miljard, meer organische instromen hebben dan enige andere ETF die dit jaar is gelanceerd.

Hougan voegde hieraan toe dat als je alle andere instromen uitsluit en alleen kijkt naar de $1,5 miljard gekoppeld aan investeringsadviseurs, IBIT de op één na snelst groeiende ETF zou zijn die dit jaar is gelanceerd, met uitzondering van andere Bitcoin ETF’s.

De spot Bitcoin ETF van Bitwise Invest beheert ongeveer $2 miljard aan vermogen, terwijl het IBIT fonds van BlackRock met bijna $20 miljard aan vermogen onder beheer de grootste op de markt is.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitwise CIO: “Adoptie van Bitcoin ETF’s door adviseurs breekt alle records” appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!