Investeerders die in de afgelopen maanden besloten om voor het eerst Bitcoin te kopen, zorgen nu voor een grote verkoopgolf. Volgens de data van CryptoQuant verkochten korte-termijn investeerders over de afgelopen 30 dagen ongeveer 21.600 Bitcoin.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Nieuwe investeerders vluchten uit de markt

“De afgelopen twee weken zagen we een significante daling in de posities van korte-termijn holders. Dat wijst erop dat zij hun posities verkopen als reactie op de volatiliteit die we recentelijk zagen”, zo schreef IT Tech voor CryptoQuant.

IT Tech noemde de daling in de holdings van korte-termijn investeerders als één van de “meerdere sleuteltrends”, die momenteel spelen onder dit type investeerder. Over het algemeen bestempelen we korte-termijn investeerders als mensen die 155 dagen of minder in Bitcoin zitten.

Zij verlaten momenteel de markt en lijken wat minder hongerig naar risico.

Een dergelijke verkoopgolf onder korte-termijn investeerders zagen we in 2021 voor het laatst. Destijds zaten we in de tussenfase van de bullmarkt, waarin de Bitcoin koers van 64.000 dollar naar minder dan 30.000 dollar daalde.

Dat was het gevolg van een mining-verbod in China, maar ook van de boodschap van Tesla dat ze vanwege het energieverbruik van Bitcoin geen BTC-betalingen meer zouden accepteren.

Lange-termijn investeerders blijven kopen

Voor lange-termijn investeerders zien we gelukkig een heel ander beeld. Die groep is momenteel weer behoorlijk aan het accumuleren (inkopen) en kocht over diezelfde periode van 30 dagen ongeveer 22.000 Bitcoin.

Die stijging staat ongeveer gelijk aan de verkopen van korte-termijn investeerders en is ook de grootste stijging in jaren. “Toenemende accumulatie door lange-termijn investeerders kan de prijs stabiliseren en de markt positioneren voor een potentieel herstel, terwijl de verkopen van korte-termijn investeerders op de korte-termijn voor een negatieve druk kunnen zorgen.

“De data laat duidelijk zien dat het kapitaal vanuit zwakke naar sterke handen stroomt. Dat wijst op een stabiele markt”, aldus de analist van CryptoQuant over Bitcoin.

Verwacht jij dat we in 2024 of 2025 nog een vervolg van de bullmarkt krijgen?

The post Nieuwe investeerders verkopen massaal hun Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!