Cardano is de afgelopen dagen eindelijk weer aan het stijgen. Dit was wel even nodig na de dalingen van afgelopen week, maar kan ADA deze beweging doorzetten? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Cardano 1

Het grote plaatje van ADA

Om de trend en de sterkste prijslevels te analyseren, gaan we eerst kijken naar de wekelijkse grafiek van ADA. Hier staat elke candle voor 7 dagen, om een goed beeld te krijgen van de belangrijkste koersgeschiedenis. Het is namelijk goed om eerst het grote plaatje te bekijken alvorens in te zoomen op een kleinere grafiek.

Zo zien we hier bijvoorbeeld hoe ADA zich de afgelopen jaren bewogen heeft. Daarbij heeft de munt ondertussen al drie prijslevels achter gelaten waar de koers vaak op reageert. Deze zijn in de grafiek hierboven weergegeven als rode zones. Bijna elke keer als de ADA hier terechtkomt, verandert de koers van richting. En meestal is dit een voorbode voor de rest van de prijsontwikkeling.

De prijs is onlangs onder de rode zone gezakt, wat normaal gezien geen positief effect op de koers heeft. Het is daardoor meestal te verwachten dat de munt verder omlaag beweegt, totdat ADA weer boven deze zone (van ongeveer 0,40 dollar) uitkomt.

Op dit moment wordt Cardano verhandeld voor ongeveer 0,34 dollar, een prijs die tussen de middelste en de onderste rode zone in ligt. Het middelste rode vlak zorgt hier voor weerstand en de onderste variant zorgt juist voor ondersteuning (zoals we dat konden zien in december 2022, juni 2023 en september 2023).

Koers op de korte termijn

Op de lange termijn beweegt ADA dus net onder een belangrijk level, wat niet positief is. Maar wat kunnen we verwachten op de korte termijn? Daarvoor gaan we heel ver inzoomen en pakken we de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle niet voor 7 dagen, maar juist voor 4-uur.

Op die manier kunnen we duidelijk zien hoe de koers werd afgewezen bij het middelste level. Ook zien we hier te trend op de korte termijn – die helaas neerwaarts is (te zien aan de groene boogjes). ADA beweegt steeds verder naar beneden met lagere laagte- en lagere hoogtepunten. Het is te verwachten dat deze trend zich doorzet totdat het gebroken wordt.

Dit laatste kan gebeuren als de munt zich weer boven de 0,40 dollar gaat begeven, of juist een hoger laagtepunt maakt dan 0,275 dollar. Het zou daarbij nog mooier zijn als ADA dan ook nog boven de middelste zone uitkomt. Maar tot die tijd zit Cardano helaas in de gevarenzone, en lijkt het alsof de munt verder omlaag wil bewegen. Blijf deze levels daarom goed in de gaten houden.

The post Analyse: komt ADA binnenkort weer boven 0,40 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!