Na een zware start in september heeft Bitcoin (BTC) zich krachtig hersteld. Vorige week vrijdag zakte de koers nog onder de $53.000, maar recente ontwikkelingen tonen een indrukwekkende ommekeer.

Zo klom de Bitcoin tot boven de $58.000, waarmee het eerdere verliezen volledig zijn goedgemaakt. Op dit moment fluctueert de prijs rond de $56.900, na het bereiken van een piek van $58.130.

Marktdynamiek en weerstandsniveaus

Deze herstelbeweging volgde na een rally die gisteravond begon vanaf ongeveer $55.000. Na een korte piek tot $55.700 viel de koers terug, waarna rond 17:00 uur een sterke stijging werd ingezet die doorliep tot laat in de avond.

Ondanks een tijdelijke daling naar $56.500, handhaaft de Bitcoin zich boven de $56.000, wat als een bullish teken wordt gezien voor mogelijke verdere stijgingen richting de $60.000.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Weerstand en technische analyse

Crypto-analisten zoals Nebraskangooner wijzen op de sterke weerstand rond het niveau van $58.000. Deze zone is eerder ook een moeilijk doorbreekbaar punt gebleken.

Het behouden van een koers boven de $56.000 is cruciaal voor de Bitcoin om een nieuwe poging richting hogere niveaus te kunnen wagen.

Invloed van macro-economische factoren

De opleving in de crypto-markt vindt parallel plaats met positieve bewegingen op de Amerikaanse aandelenmarkten, waar de Nasdaq en S&P 500 beide stegen met 1,15%.

Greg Cipolaro, hoofd onderzoek bij NYDIG, merkt op dat de Bitcoin mogelijk beïnvloed wordt door externe economische indicatoren zoals werkgelegenheidscijfers, inflatie en het beleid van de Federal Reserve, vooral nu potentiële katalysatoren binnen de crypto-sector schaars zijn.

Impact op de rest van de cryptomarkt

De recente prijsstijging van Bitcoin heeft ook een positieve impact op andere cryptocurrencies. Zo genieten veel altcoins van aanzienlijke winsten, met uitschieters als Dogecoin (DOGE) en Toncoin (TON) die stijgingen noteren van respectievelijk 7,74% en 6,91%. Ethereum (ETH) stijgt ook, maar met 2,68% blijft deze achter bij Bitcoin.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Bitcoin veert terug na dip: Rally richting $60.000 in zicht? appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!