Metaplanet Inc., een aan de beurs van Tokio genoteerd Japans investeringsbedrijf, vaak aangeduid als “Azië’s MicroStrategy”, heeft bekendgemaakt dat het voor ongeveer 300 miljoen yen ($2 miljoen dollar) extra aan Bitcoin (BTC) heeft gekocht.

Deze recente aankoop verhoogt de totale Bitcoin-voorraad van het bedrijf naar ongeveer 400 BTC, wat neerkomt op een waarde van rond de $22,5 miljoen dollar.

Fondsenwerving en strategische investeringen

De aankondiging volgde op een verklaring van maandag, waarin Metaplanet aangaf dat het managementteam de elfde serie van aankooprechten voor aandelen zou uitoefenen. Deze rechten stellen de leidinggevenden in staat aandelen van het bedrijf te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs.

metaplanet bitcoin aankoop
Bron: Metaplanet.

De opgehaalde fondsen uit deze oefening, die in totaal 229,7 miljoen yen bedragen, worden gebruikt om verder te investeren in Bitcoin. Het management gelooft sterk in de voortdurende waarde van Bitcoin als een waardevol bezit.

Voortdurende inzet voor Bitcoin ondanks marktdaling

Ondanks de recente dalingen in de Bitcoin-markt, blijft Metaplanet de cryptomunt gebruiken als een reserve-activum van de treasury. Het doel hiervan is om binnenlandse investeerders blootstelling te bieden aan Bitcoin en te profiteren van gunstige fiscale behandelingen.

Samenwerking met SBI VC Trade

Eerder deze maand heeft Metaplanet een partnerschap gesloten met SBI VC Trade, de crypto-investeringsarm van het Japanse financiële conglomeraat SBI Group. Deze samenwerking is gericht op het verbeteren van Bitcoin-handels- en bewaardiensten.

SBI zal Metaplanet ondersteunen met handel, opslag en operationele ondersteuning, met nadruk op de unieke waarde van Bitcoin als een niet-politiek financieel actief. De diensten van SBI op het gebied van belastingvrijstelling, die lange termijn crypto-bezittingen van bedrijven ondersteunen, zijn ook een belangrijk onderdeel van deze samenwerking.

Een strategische visie op Bitcoin

Metaplanet heeft regelmatig de krantenkoppen gehaald met zijn consistente accumulatie van Bitcoin. De investeringsstrategie van het bedrijf lijkt sterk op die van MicroStrategy en beschouwt Bitcoin als een strategische hedge tegen de depreciatie van de yen en de hoge overheidsschuld van Japan.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Metaplanet zet vol in op Bitcoin met nieuwe aankoop van 300 miljoen yen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!