De kans dat presidentskandidaat Kamala Harris Donald Trump verslaat tijdens het eerste debat tussen de twee is 75%. Althans, als we crypto-voorspellingsplatform Polymarket mogen geloven.

Wat is Polymarket?

Voorspellingsplatformen zoals in dit geval Polymarket stellen gebruikers in staat om hun eigen geld in te zetten op uiteenlopende ‘bets’. Doordat gebruikers eigen geld inzetten, worden platformen zoals Polymarket gezien als objectieve voorspellingsinstrumenten. Polymarket is opgericht in 2020 en gebouwd op de ethereum blockchain.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 hebben gezorgd voor een grote toename van het aantal actieve gebruikers van het platform Polymarket. Volgens cijfers van Dune stonden er in augustus 63.616 duizend actieve gebruikers geregistreerd, terwijl dit er in de maand ervoor nog 44.523 duizend waren. In augustus alleen al haalde Polymarket een totaal handelsvolume binnen van maar liefst $473 miljoen dollar.

‘’Crypto’’ tijdens de Amerikaanse verkiezingen

Crypto-wedders geven Harris een duidelijk voordeel voor het eerste debat. Maar liefst 75% van de wedders verwacht dat Harris er met een zege vandoor zal gaan. Op Polymarket worden ook nog een heleboel andere weddenschappen gesloten die betrekking hebben op de verkiezingen.Op social media platform X heeft Polymarket zelf een lijst gepubliceerd met alle mogelijke woorden die Donald Trump zou kunnen zeggen tijdens het debat in Philadelphia. Kijkend naar de lijst is het niet aannemelijk dat Trump het woord ‘’crypto’’ zal gebruiken. Er zijn woorden die een veel grotere kans hebben om gezegd te worden volgens Polymarket.

Zo hebben woorden als ‘’Israël’’ (90 procent), ‘’abortion’’ (81 procent), ‘’fake news’’ (66 procent) en ‘’border czar’’ (77 procent) een veel grotere kans om door trump gezegd te worden. Ook bijvoorbeeld het woord ‘’alien’’, dat drie maal benoemd moet worden, heeft een grotere kans dan ‘’crypto’’ met 19 procent. Eén woord heeft een lagere kans om benoemd te worden, namelijk ‘’Epstein’’ (5 procent). Op dit moment staat het totale ingelegde bedrag voor het woord ‘’crypto’’ op $177,997 dollar.

Eerder hadden gebruikers van Polymarket al juist voorspeld dat president Joe Biden zich terug zou trekken uit de race voor een nieuwe termijn als president. Uiteraard geven voorspelling op Polymarket geenszins een garantie voor de toekomst, maar het geeft wel een goed beeld van het sentiment onder cryptobeleggers.

Het bericht Crypto-wedders voorspelen 75% kans dat Harris Trump verslaat in eerste debat verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!