Waar digitaal geld is, zullen hacks zijn. De Indonesische cryptobeurs heeft door een hack ongeveer 15,7 miljoen dollar aan crypto en roepia verloren. Atomic Wallet uit Estland heeft juist goed nieuws gekregen rondom hun eigen hack van 100 miljoen dollar.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Hack bij Indodax: miljoenen aan crypto verdwenen

Indodax, een van de grootste crypto-exchanges in Indonesië, lijkt getroffen door een hack waarbij ongeveer 15,7 miljoen dollar aan crypto verdwenen is. Volgens beveiligingsbedrijf PeckShield werd een grote hoeveelheid crypto weggehaald van Indodax, en ook Cyvers Alerts bevestigde dat er verdachte transacties werden waargenomen op verschillende netwerken die gekoppeld zijn aan de wallets van Indodax.

De gestolen fondsen zijn verspreid over verschillende netwerken. Zo zijn er 5.204 ETH opgeslagen op een adres op Ethereum, ongeveer 6,8 miljoen POL op Polygon en nog eens 380 ETH op Optimism. De hackers proberen deze tokens om te zetten naar Ether.

Indodax heeft gereageerd met een statement op X waarin ze aangeven dat hun securityteam mogelijke beveiligingsproblemen heeft ontdekt. Om de situatie onder controle te krijgen, hebben ze hun platform tijdelijk offline gehaald voor onderhoud. Volgens hen zijn de fondsen van hun klanten nog altijd “100% veilig”, zowel in crypto als in Indonesische roepia.

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk of Indodax verdere maatregelen neemt of meer informatie naar buiten brengt.

Atomic Wallet vrijgesproken over hack van 100 miljoen

Terwijl Indodax nog volop bezig is met de nasleep van hun hack, heeft de Estse Atomic Wallet goed nieuws gekregen in een rechtszaak die tegen hen was aangespannen na een eerdere hack.

In juni 2023 werd Atomic Wallet namelijk gehackt, waarbij 100 miljoen dollar aan crypto werd buitgemaakt. Een groep gedupeerde gebruikers besloot daarop een rechtszaak te starten tegen de walletprovider in de Verenigde Staten.

De rechter in Colorado heeft echter geoordeeld dat de rechtbank geen jurisdictie heeft over Atomic Wallet en de betrokken partijen, waaronder CEO Konstantin Gladyshev en aandeelhouder Pavel Sokolov.

De rechter wees erop dat Atomic Wallet onvoldoende connecties met Colorado heeft om de rechtszaak daar te voeren. De wallet is een softwareproduct dat overal ter wereld te downloaden is, zonder dat Atomic Wallet specifiek weet waar hun gebruikers zich bevinden.

De zaak is hiermee nog niet helemaal voorbij, want de rechter gaf de aanklagers nog 21 dagen om te bewijzen waarom de aanklacht tegen een van de oprichters, Ilia Brusov, niet ook zou moeten worden afgewezen.

The post Indodax verliest miljoenen door hack en Atomic Wallet kan juist even ademhalen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!