Gisteren was het zover: SpaceX lanceerde de Polaris Dawn-missie, waarbij voor het eerst een commerciële ruimtewandeling werd geprobeerd. Om precies te zijn, vertrok het team van vier burgerastronauten om 11:23 uur Nederlandse tijd.

Een baanbrekende missie, niet alleen in de ruimtevaartwereld, maar er is ook een linkje naar ons aardse tweevoeters met onze digitale muntjes.

Banner Bitcoin 1

500 miljoen dollar aan Bitcoin

Het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence heeft namelijk onthuld dat SpaceX bijna 500 miljoen dollar aan Bitcoin in bezit heeft.

Dit laat zien hoe positief Elon Musk tegenover cryptocurrency staat. Al eerder bevestigde Musk dat zowel Tesla als SpaceX Bitcoin bezitten, maar het exacte bedrag was lange tijd onbekend. In maart 2024 werd dit voor het eerst duidelijk dankzij Arkham Intelligence.

Tesla en Bitcoin

Musk zelf liet in 2021 al weten dat hij, naast Tesla en SpaceX, ook persoonlijk in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin heeft geïnvesteerd. Hoewel hij toen niet exact aangaf hoeveel de bedrijven in Bitcoin hadden gestoken, weten we nu dankzij Arkham dat SpaceX fors heeft ingezet op BTC.

Tesla was een van de eerste grote bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteerde voor het kopen van hun elektrische auto’s. Deze stap werd gezien als een enorme overwinning voor de cryptogemeenschap, omdat het de legitimiteit van Bitcoin verhoogde.

Kort daarna maakte Tesla echter een onverwachte draai en stopte met het accepteren van Bitcoin, met als reden de toenemende bezorgdheid over het energieverbruik dat gepaard gaat met het minen van Bitcoin.

2 the moon

Maar wat gebeurde er precies gisteren? De Polaris Dawn-missie, geleid door een vierkoppige burgercrew, ging de ruimte in met als doel de allereerste commerciële ruimtewandeling te maken. Een gewaagde onderneming, waarbij ze zich in de gevaarlijke Van Allen-stralingsgordels bevinden.

Wat dit voor de toekomst van SpaceX, Bitcoin en Musk betekent, is nog de vraag. Maar één ding is zeker: Musk zet niet alleen in op de ruimte, maar ook op crypto.

En met een beetje geluk gaan ze allebei 2themoon!

The post Historische lancering SpaceX: over Polaris en een half miljard dollar aan Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!