Macro-econoom Lyn Alden heeft onlangs haar optimisme uitgesproken over de toekomst van Bitcoin (BTC). Volgens Alden is Bitcoin een aantrekkelijke investering, gezien de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse nationale schuld heeft inmiddels de grens van $35 biljoen dollar bereikt, en volgens Alden zal dit bedrag in de komende tien jaar oplopen tot $55 biljoen dollar. Dit komt neer op een toename van $20 biljoen dollar aan nieuwe publieke schulden, gebaseerd op conservatieve schattingen van het Congressional Budget Office (CBO).

De impact van rentebetalingen

De Amerikaanse overheid ziet zich geconfronteerd met gigantische rentekosten, die in het fiscale jaar 2024 naar verwachting 763 miljard dollar zullen bedragen. Dit maakt de rentekosten de op één na grootste uitgavepost van de overheid, net na de sociale zekerheid.

bitcoin koers 1 maand
Bitcoin koers in de afgelopen maand. Bron: Coinmarketcap.

Alden benadrukt dat deze betalingen aan partijen die de schulden van de Amerikaanse overheid aanhouden, in wezen de economie stimuleren. Dit heeft geleid tot een economie die robuuster is dan velen hadden verwacht en een inflatie die moeilijker terug te dringen is naar het streefcijfer van 2%.

De aantrekkingskracht van Bitcoin als “veilige haven”

Een van de redenen waarom Alden zo positief is over Bitcoin, is vanwege de structurele tekorten waar de Amerikaanse overheid mee kampt. Dit scenario, dat waarschijnlijk zal resulteren in aanhoudend hoge tekorten, is volgens haar bearish voor de Amerikaanse dollar. Als gevolg hiervan zouden investeerders kunnen gaan zoeken naar alternatieve activa om hun kapitaal in te beschermen.

Bitcoin, met zijn maximale aanbod van 21 miljoen eenheden en absolute schaarste, onderscheidt zich als een potentiële veilige haven. Dit in tegenstelling tot zelfs goud, dat geen absolute schaarste kent omdat de hoeveelheid goud wereldwijd elk jaar met 1-2% toeneemt.

Conclusie

Alden’s perspectief op Bitcoin is duidelijk: “Mijn vooruitzichten voor de komende vijf jaar over Bitcoin zijn heel bullish, maar je moet wel rekening houden met de volatiliteit als het gaat om de positiegrootte in een portfolio.”

Haar analyse benadrukt hoe macro-economische factoren, zoals schuldenlasten en rentebetalingen van de overheid, direct kunnen bijdragen aan de waardering van digitale valuta zoals Bitcoin.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

The post Lyn Alden: “Bitcoin profiteert van Amerikaanse fiscale tekorten” appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!